ΩΚΕΑΝΙΑ

Ανταρκτική, ταξίδι στη σιωπή
07-09-2011 • 06:28

Είναι πιο κρύα και από την κορυφή του Έβερεστ. Είναι πιο ξηρή και από τη Σαχάρα. Είναι βυθισμένη στη σιωπή καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Εν τούτοις, η έβδομη ήπειρος, η Ανταρκτική, ανεβαίνει σταθερά στον κατάλογο των δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Διαβάστε περισσότερα

Νησί των Χριστουγέννων και των μεταναστών
26-12-2012 • 12:04

Στο «Νησί των Χριστουγέννων» όλα είναι ηλιόλουστα και καλοκαιρινά. Βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, είναι πρώην βρετανική κτήση, τώρα ανήκει στην Αυστραλία, έχει έκταση 135 km² και πληθυσμό 1.402 κατοίκους.

Διαβάστε περισσότερα

Tασμανία, το νησί που ξαναγεννιέσαι
16-04-2012 • 20:03

Ονομάζεται το «Νησί που ξαναγεννιέσαι» ("Island of Rejuvenation") - από το σχετικώς παρθένο φυσικό περιβάλλον. Επισήμως, σχεδόν το 37% της επιφάνειας της Τασμανίας είναι ενταγμένο σε προστατευόμενες περιοχές, εθνικούς δρυμούς-πάρκα και Τοποθεσίες Παγκόσμιας κληρονομιάς. Λένε πως οι Τασμανοί αναπνέουν τον πιο καθαρό αέρα στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Σύδνεϋ, η γέφυρα της Ελευθερίας
09-05-2012 • 17:40

H oμορφιά που βλέπουν τα μάτια μου από το Α380 της Singapore Airlines με ηρεμεί. Είκοσι μία ώρες πτήσης. Oι τελευταίες είναι και οι ωραιότερες. Η Αυστραλία κάτω στα πόδια μου, αχανής, πανέμορφη, αλλάζει συνεχώς χρώματα. Κατακόκκινη έρημος, κατάλευκες εκτάσεις με αμέτρητες λίμνες, απέραντα λιβάδια κι ερημιά. Σ’ αυτό το ξερό κατακόκκινο και τραχύ έδαφος της Δυτικής Αυστραλίας, το χρυσό τον βρίσκουν με τις χούφτες.

Διαβάστε περισσότερα

Three Sisters, προορισμός ταξιδιωτικής ευδαιμονίας
03-03-2016 • 11:11

Το Three Sisters, στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για διακοπές τόσο για οικογένειες όσο και για τους λάτρεις της φύσης και όσους αναζητούν την περιπέτεια. Το χωριό Katoomba, στο οποίο βρίσκεται η ιδιόμορφη μίνι-οροσειρά, απέχει μόλις 110 χλμ. από την πόλη του Sydney, ενώ η μετάβαση με τρένο ή αυτοκίνητο διαρκεί περίπου 2 ώρες. Η περιοχή ονομάζεται Blue Mountains, δηλαδή «Γαλάζια Όρη», γιατί όταν αυξάνεται η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας το φως που αντανακλάται στο τοπίο, το κάνει να φαίνεται γαλάζιο στο ανθρώπινο μάτι.

Διαβάστε περισσότερα

« προηγούμενα 1 - 2 επόμενα »