ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρώτη πτήση για το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2
02-06-2014 • 12:51

Το ελβετικό αεροπλάνο Solar Impulse 2, το οποίο κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη δοκιμαστική πτήση του στην κεντρική Ελβετία.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για τα δικαιώματα σας όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο
31-05-2014 • 08:47

Σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης, οι επιβάτες επιλέγουν μεταξύ : α) της εναλλακτικής μεταφοράς τους, υπό συγκρίσιμες συνθήκες, στον τελικό τους προορισμό ή β) της μεταφοράς τους, υπό συγκρίσιμες συνθήκες μεταφοράς, στον τελικό τους προορισμό άλλη μέρα που τους εξυπηρετεί εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων ή γ) της επιστροφής του αντιτίμου του εισιτηρίου τους και, εάν συντρέχει η περίπτωση, πτήσης επιστροφής στο αρχικό σημείο αναχώρησης.

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή περιήγηση στη Μονεμβασιά
31-05-2014 • 08:18

Καταπληκτικές εικόνες και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τα αξιοθέατα που θα συναντήσετε στην ψηφιακή περιήγησή σας στη Μονεμβασιά. Αυτό το βραχονήσι που ενώνεται με τη στεριά με μια λωρίδα γης ορθώνεται περήφανα και έχοντας πίσω του όλο το Aιγαίο μοιάζει έτοιμο να σαλπάρει, γι' αλλού. Σα να μας κάνει χάρη που είναι δεμένο με τη ξηρά, που μας δίνει την ευκαιρία να το επισκεφθούμε εύκολα...

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. τουρίστες
29-05-2014 • 16:13

Η αγορά δεν αποκλείει ο αριθμός να είναι ακόμη μεγαλύτερος και να ξεπεράσει και τα 20 εκατομμύρια τουρίστες, μαζί με τους επιβάτες κρουαζιέρας. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι ήρθαν στην Ελλάδα συνολικά 17,9 εκατομμύρια τουρίστες.

Διαβάστε περισσότερα

Κύπρος και Λουξεμβούργο έχουν τα πιο καθαρά νερά
29-05-2014 • 10:56

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος η Κύπρος (φωτό) και το Λουξεμβούργο έχουν τα πιο καθαρά νερά ! Ως γνωστόν τα νερά που εξετάσθηκαν στο Λουξεμβούργο βρίσκονται σε λίμνες και όχι στη θάλασσα. Ακολουθεί η Μάλτα με 99% καθαρότητα στα νερά της, η Κροατία με 95% ,ενώ στην πέμπτη θέση είναι η Ελλάδα με 93%.

Διαβάστε περισσότερα

Το γκιζάνι
12-05-2014 • 18:44

Πολλοί από τους υγρότοπους των νησιών μας φιλοξενούν ενδημικά είδη ζώων, δηλαδή είδη που υπάρχουν μόνο εκεί και πουθενά αλλού στον κόσμο. Ένα από αυτά είναι και το γκιζάνι (Ladigesocypris ghigii), ένα ψάρι που βρίσκεται μόνο σε συγκεκριμένα (ή σε λίγα) εσωτερικά ύδατα της Ρόδου.

Διαβάστε περισσότερα

« προηγούμενα 1 - 2 - 3 - 4 - 5 επόμενα »