ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Tο Celebrity Edge ακούμπησε για πρώτη φορά το νερό
30-01-2018 • 18:24

Η Celebrity Cruises προσφέρει στον κόσμο μια εικόνα από αυτό που πρόκειται να γίνει το πρώτο πλοίο της ολοκαίνουριας σειράς της εταιρίας, καθώς το Celebrity Edge ακούμπησε για πρώτη φορά το νερό στο ναυπηγείο STX στο Σαίντ Ναζέρ στη Γαλλία. "Αυτή είναι μια εξαιρετικά συναρπαστική στιγμή για την εταιρία μας", είπε η Lisa Lutoff-Perlo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Celebrity Cruises.

Διαβάστε περισσότερα

Μοναχικά ταξίδια, η νέα τάση στον τουρισμό
06-01-2018 • 10:37

Σύμφωνα με τα στατιστικά η αύξηση των μεμονωμένων επιβατών που συμμετείχαν σε ομαδικά ταξίδια κυμαίνεται στο 40% μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια. Το 41% ​​των ερωτηθέντων έχει ταξιδέψει μόνο του, ενώ το 71% αυτών θεωρεί πως...

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής διάκριση για την Celestyal Cruises
14-12-2017 • 12:48

Η συνολική συνεισφορά της Celestyal Cruises στην ελληνική οικονομία ανήλθε σε €103εκ., με €30εκ. εξ αυτών να αφορούν άμεσες λειτουργικές δαπάνες, ενώ δαπανήθηκαν €5.5εκ. σε ελληνικές επιχειρήσεις (τρόφιμα/ποτά) και €3εκ, για έξοδα προβολής και διαφήμισης της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα

Πως να μην πάθετε jet lag
09-09-2017 • 07:27

Αν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, είναι ημέρα στον προορισμό σας, τότε παραμείνετε όσο περισσότερο ενεργοί γίνεται. Όταν φτάσετε, μπείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε στο πρόγραμμα της χώρας που είστε και αποφύγετε να κοιμηθείτε μέσα στην διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί χάνεται μια αποσκευή στα αεροπορικά ταξίδια
29-01-2017 • 12:24

Η βαλίτσα έπεσε από το τρόλεϊ στον δρόμο για το αεροπλάνο και κανείς δεν το πρόσεξε. Το σύστημα αναγνώρισης των αποσκευών έκανε κάποιο λάθος ή χάθηκε η ετικέτα. Γι αυτό οι υπάλληλοι συμβουλεύουν να αφήνουμε το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας μας σε εμφανές σημείο ή τουλάχιστον μέσα στη βαλίτσα.

Διαβάστε περισσότερα

Οι 9 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς
08-09-2016 • 18:27

Ακριβότερη πόλη του κόσμου είναι, όπως και πέρσι, η Σιγκαπούρη. Η ασιατική πόλη-κράτος εισάγει τα πάντα και έχει από τους πιο ισχυρούς τραπεζικούς τομείς στον κόσμο. Με κατά κεφαλήν εισόδημα στα 38.000 €, οι τιμές είναι αντίστοιχα υψηλές. Σημαντικό ρόλο στην πρωτιά παίζει η άνοδος του νομίσματος της χώρας κατά 40% τα τελευταία δέκα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

4η καλύτερη στην Ευρώπη η Aegean
22-03-2016 • 10:14

Πολλές εκπλήξεις έκρυβαν τα αποτελέσματα της έρευνας της eDreams σε επιβάτες για τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης. Aξιοσημείωτο είναι ότι καμία βρετανική δεν είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα, ενώ η Aegean βαθμολογήθηκε ως δεύτερη καλύτερη με 4,18 βαθμούς στις υπηρεσίες κατά την διάρκεια της πτήσης, μαζί με την Turkish Airlines.

Διαβάστε περισσότερα

Η βαθμολογία μου για το Costa neoClassica
14-12-2015 • 14:05

Tαξίδεψα 13 μέρες με το Costa neoClassica και στο τέλος κλήθηκα να συμπληρώσω ένα ερωτηματολόγιο με τις εντυπώσεις μου. Για κάθε ερώτηση έπρεπε να επιλέξω από το μηδέν έως το 10, μέγιστη βαθμολογία. Παρακάτω, μερικές από τις ερωτήσεις και η βαθμολογία μου:

Διαβάστε περισσότερα

Το «βαλιτσάκι» με είδη πρώτων βοηθειών στο ταξίδι
18-08-2015 • 16:57

Προτού ξεκινήσετε ή αμέσως μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, φροντίστε να πληροφορηθείτε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του πιο κοντινού νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας, ή του αγροτικού ιατρείου, αν το μέρος είναι πολύ μικρό ή απομακρυσμένο, καθώς και του πλησιέστερου φαρμακείου στον τόπο διαμονής σας. Επίσης, καλό είναι να σημειώσετε τον αριθμό του Κέντρου Δηλητηριάσεων σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης 210-7793.777

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικά προνόμια στη νέα μαρίνα της Ρόδου
03-08-2015 • 17:48

Το Ξενοδοχείο Grande Albergo delle Rose – Καζίνο Ρόδου ξεκινάει συνεργασία με τη νεότευκτη Μαρίνα της Ρόδου και προσφέρει μοναδικές εκπτώσεις και προνόμια σε κατόχους σκαφών. Ένα πραγματικό στολίδι του Αιγαίου αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο σύγχρονο ιστιοπλοϊκό τουρισμό, η μοντέρνα και πολυτελέστατη νέα Μαρίνα με συνολική έκταση 118,800 τ.μ. ξεκινάει τη λειτουργία της και θα παρέχει όλο το χρόνο μία ευρύτατη γκάμα από υπηρεσίες σε κάθε τύπο σκάφους μέχρι 120 μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα

Τι δεν επιτρέπεται να μεταφέρω μαζί μου στο αεροπλάνο
09-07-2015 • 03:03

Εάν επιθυμείτε να μεταφέρετε εντός της αποσκευής σας ή ως αποσκευή αντικείμενο/α που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί/ούν αποσκευή/ές ή δεν είναι στα προβλεπόμενα περιεχόμενα αποσκευών οφείλετε να το δηλώσετε κατά την παράδοση της αποσκευής (check in). Στην περίπτωση αυτή θα σας ζητηθεί να υπογράψετε έγγραφο στο οποίο αποδέχεστε ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη της μεταφοράς (Limited Release Form).

Διαβάστε περισσότερα

Για να μη ταξιδεύετε ποτέ στα τυφλά
30-06-2015 • 15:59

Όταν η αγορά του εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά, η συνολική τιμή του, πρέπει να είναι γνωστή εξ αρχής, έτσι ώστε να μπορεί ο αγοραστής να συγκρίνει τις τιμές μεταξύ αεροπορικών εταιρειών και να κάνει τη σωστή επιλογή. Εκτός από την τελική τιμή πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια οι εξής πληροφορίες: αεροπορικός ναύλος, φόροι, τέλη αεροδρομίου, καθώς και λοιπές επιβαρύνσεις, προσαυξήσεις ή τέλη (π.χ. για την ασφάλεια ή για τα καύσιμα).

Διαβάστε περισσότερα

Χάπι για το "τζετ λαγκ"
28-06-2015 • 02:05

Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια ουσία που είναι σημαντική για τους φυσικούς ρυθμούς του σώματος μας, δηλαδή για το «βιολογικό ρολόι» του ανθρώπου. Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει στην «ρύθμιση» του «ρολογιού» μέσα από ένα χάπι που θα κάνει παρελθόν τα βάσανα, τα οποία προκαλεί το «τζετ λαγκ».

Διαβάστε περισσότερα

10 συμβουλές για online κράτηση ξενοδοχείου
19-06-2015 • 02:16

Οι μεγάλες πόλεις είναι ακριβές κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Οι περιοχές με παραλίες είναι ακριβές από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο. Από το Νοέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο, οι περισσότεροι προορισμοί είναι σχετικά φθηνοί, εκτός φυσικά από τις περιοχές με τα χειμερινά σπορ. Ωστόσο, όπως σε κάθε κανόνα, ίσως κι αυτός να έχει τις εξαιρέσεις του.

Διαβάστε περισσότερα

Πως να μη χάσετε τη βαλίτσα σας
16-06-2015 • 20:02

...Και βεβαίως πρέπει να έχουμε ταμπελίτσες με τα στοιχεία μας πάνω στις αποσκευές μας. Μια άλλη λεπτομέρεια, που ίσως αποδειχτεί χρήσιμη: Γράφετε σε ένα χαρτί τα πράγματα που έχετε μέσα στις αποσκευές. Σε περίπτωση που η βαλίτσα χαθεί, μπορεί ευκολότερα να γίνει αναγνώριση των αντικειμένων και αν δεν βρεθεί ποτέ να αποζημιωθούμε γι αυτά.

Διαβάστε περισσότερα

Νέες κατηγορίες ταξιδιωτών
15-05-2015 • 09:24

Οι Social Capital Seekers θα σχεδιάσουν τις διακοπές τους έχοντας στο μυαλό τους σχεδόν αποκλειστικά τα online κοινά, βασιζόμενοι σημαντικά σε κριτικές και προτάσεις από άλλους για να προχωρήσουν στην τελική τους απόφαση. Μια ολόκληρη νέα αγορά μπορεί να ανοιχτεί βάσει «Klout-boosting breaks», γεμάτη από feed-friendly στιγμές.

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια μόδα οι κρουαζιέρες των οργίων
14-04-2015 • 17:20

Στις κρουαζιέρες αυτές ο γυμνισμός επιτρέπεται ακόμη και σε δημόσιους χώρους, ενώ στους συνήθεις προορισμούς συμπεριλαμβάνονται η Αλάσκα, η Κροατία και οι Βαλτικές χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα πακέτα του 2015 έχουν πουληθεί και ήδη γίνονται κρατήσεις για το 2016 και 2017. Όσο για τις τιμές αυτές αγγίζουν ως και...

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικές προσφορές με το Costa Diadema
14-04-2015 • 16:49

Eπειδή το ταξίδι είναι άρρηκτα συνυφασμένο με την αναζωογόνηση, οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέξουν τρεις πισίνες, αλλά και το μεγαλύτερο κέντρο ευεξίας από οποιοδήποτε άλλο πλοίο του στόλου, επιφάνειας 6.200 μ.. Το πολυτελές Samsara Spa σε 4 επίπεδα, προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες ομορφιάς και αναζωογόνησης, πισίνα για θαλασσοθεραπεία, σάουνα, ατμόλουτρα, σολάριουμ, γυμναστήριο, αλλά και ειδικό γαστρονομικό μενού. Οι λάτρεις των αγορών θα εντυπωσιαστούν από την αγορά Portobello, που καταλαμβάνει επιφάνεια 1100 τετρ. μ. με πολυτελή καταστήματα επώνυμων ειδών αλλά και outlets.

Διαβάστε περισσότερα

5άστερο το αεροδρόμιο του Μονάχου
30-03-2015 • 16:36

Το αεροδρόμιο του Μονάχου αναγνωρίσθηκε το πρώτο πεντάστερο αεροδρόμιο της Ευρώπης και το πέμπτο στον κόσμο, μετά τα αεροδρόμια της Σιγκαπούρης, της Σεούλ, του Χονγκ Κονγκ και του Τόκυο. Ο περιζήτητος τίτλος δόθηκε από το Ιστιντούτο Skytrax του Λονδίνου.

Διαβάστε περισσότερα

Οι χειρότερες και οι καλύτερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο
27-03-2015 • 08:45

Το Airline Ratings.com, ανέδειξε την αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ως την πλέον ασφαλή. Αυτό που έφερε την εταιρεία στην κορυφή, είναι το γεγονός ότι δεν έχει ούτε ένα ατύχημα σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της.

Διαβάστε περισσότερα

« προηγούμενα 1 - 2 - 3 - 4 επόμενα »