Τα 6 ταξίδια που πρέπει να κάνεις ...τώρα!

 

Γιατί το 2020 είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε αυτά τα έξι ταξίδια:

- Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο πρόκειται να ανοίξει στη Γκίζα της Αιγύπτου φέτος και θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο.

- Το εθνικό πάρκο στη Μοντάνα είχε κάποτε 150 παγετώνες, αλλά τώρα έχει λιγότερους από 26. Σύντομα, μπορεί να μην έχει κανένα.
- Τα στούντιο "Game of Thrones" θα ανοίξουν στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, την άνοιξη του 2020.

- Ο διάσημος παγετώνας Columbia της Αλάσκα (φωτογραφία), συρρικνώνεται τόσο γρήγορα που οι επιστήμονες προβλέπουν ότι θα είναι μόλις 26 μίλια φέτος, ενώ έφτανε τα 41μίλια όταν μετρήθηκε για πρώτη φορά το 1794.

- Το νέο Museum of the Future, στο Ντουμπάϊ θα αποτελέσει σίγουρα πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Το κτίριο είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο χάλυβα.

- Η Βενετία βυθίζεται, υποβαθμίζεται και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τις επαναλαμβανόμενες πλημμύρες. Οι ζημιές που προκαλούνται στην αρχιτεκτονική και την υποδομή της μεσαιωνικής πόλης, κάποια στιγμή θα κάνουν δυσκολότερη την επίσκεψη στη Βενετία, σίγουρα νωρίτερα από ότι αναμενόταν.

- Η Βαρκελώνη συζητά εδώ και πολύ καιρό το πρόβλημα του υπερ-τουρισμού και ο δήμαρχος της υποσχέθηκε ότι από φέτος θα μπουν περιορισμοί στους κατάπλους των κρουαζιερόπλοιων. Θέλουν λιγότερα κρουαζιερόπλοια και περιορισμό των πτήσεων. Γι αυτό, ίσως, είναι καλή ιδέα να επισκεφθείτε τη Βαρκελώνη πριν επιβληθούν περισσότερα μέτρα.