Λίμνη Πλαστήρα: Θα ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην Ελλάδα

 

Το χειμωνιάτικο τοπίο και το γραφικό Νεοχώρι, η Κερασιά, τα Καλύβια, το Κρυονέρι και τα άλλα χωριά που μπορούν να αποτελέσουν το ορμητήριό σας, θα κάνουν την παραμονή σας σίγουρα ξεχωριστή. 


Η φημισμένη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, ανήκει στο νομό Καρδίτσας, είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος, μιας τεράστιας κατασκευής σε σχήμα τόξου ύψους 83 μ. και μήκος 200 μ.

Η Λίμνη Πλαστήρα καταλαμβάνει την οροσειρά των Αγράφων, και αποτελεί στολίδι όχι μόνο του νομού Καρδίτσας αλλά και όλης της Ελλάδος. Πλούσια βλάστηση από βελανιδιές, πλατάνια και καστανιές σε συνδυασμό με άφθονα νερά περιβάλλουν την πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα, η οποία προσφέρεται είτε για ρομαντικές διακοπές είτε για έντονες διακοπές με παρέα, είτε για διακοπές απλής χαλάρωσης.

Δείτε το περίφημο Φράγμα Ταυρωπού, κάντε το γύρο της λίμνης απολαμβάνοντας το τοπίο που την περιβάλλει, περάστε από τον καταρράκτη Ανθοχωρίου και επισκεφτείτε τη Μονή της Παναγιάς της Πελεκητής. Οι διάφορες διαδρομές σε περιοχές της λίμνης είναι συναρπαστική εμπειρία κι αν είστε δραστήριοι και ο καιρός το επιτρέπει, ασχοληθείτε με διάφορες δραστηριότητες όπως ιππασία, ορειβασία, ποδηλασία βουνού (mounting bike), πεζοπορία, rafting κ.α. Άλλωστε, η περιοχή ήταν επίσημο προπονητικό κέντρο Ποδηλασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Στα δάση της περιοχής ζουν αγριογούρουνα, ζαρκάδια, λύκοι και αλεπούδες. Το όνομα Νεβρόπολη προέρχεται από το αρχαίο ουσιαστικό νεβρός, που σήμαινε το μικρό ελάφι και φανερώνει ότι κάποτε ζούσαν στην περιοχή και ελάφια. Στη λίμνη υπάρχουν πέστροφες, καραβίδες, χέλια, κυπρίνοι κ.α. Η αλιεία είναι περιορισμένη, υπάρχουν όμως δύο ιχθυοτροφεία για όσους θέλουν να αγοράσουν ψάρια της λίμνης.

Διευκρίνηση: Η λίμνη Πλαστήρα δεν είναι ένας χειμερινός προορισμός. Κάθε εποχή του χρόνου, υπάρχουν λόγοι για να κάνετε διακοπές στην περιοχή.
Κύριες αποστάσεις
Καρδίτσα – Λίμνη Πλαστήρα: 35 χλμ.
Αθήνα - Λίμνη Πλαστήρα: 335 χλμ.
Θεσσαλονίκη - Λίμνη Πλαστήρα: 235 χλμ.