10 διαδρομές τρένων που είναι πιο γρήγορες από το αεροπλάνο

 

10 γρήγορες διαδρομές τρένων στην Ευρώπη που είναι πιο γρήγορες από το αεροπλάνο! Nαι, κάποιες φορές είναι προτιμότερο να ταξιδέψεις με τρένο αφού θα φτάσεις στον προορισμό σου πιο γρήγορα αν επιλέξεις το αεροπλάνο. 

* Λονδίνο - Παρίσι με τρένο: Δύο ώρες και 16 λεπτά. Διάρκεια με αεροπλάνο: Πέντε ώρες και 40 λεπτά. 

* Η Φλωρεντία και η Νάπολη, δυο διάσημες ιταλικές πόλεις απέχουν μεταξύ τους περίπου 300 μίλια μακριά. Ένα ταξίδι μονής κατεύθυνσης στο ItaliaRail διαρκεί μόλις δυόμισι ώρες σε αντίθεση με τις πέντε ώρες που χρειάζεται για να πετάξεις με το αεροπλάνο.

* Μαδρίτη-Βαλένθια: Το ταξίδι με το τρένο υψηλής ταχύτητας της Ισπανίας, το AVE, διαρκεί περίπου μία ώρα και 40 λεπτά - είναι σχεδόν διπλάσιο από ό, τι με το αεροπλάνο. Διάρκεια με τρένο: 1 ώρα και 42 λεπτά. Διάρκεια με αεροπλάνο: 3 ώρες και 10 λεπτά.

* Λονδίνο - Μάντσεστερ: Διάρκεια με τρένο: Δύο ώρες και 11 λεπτά. Διάρκεια με αεροπλάνο: 3 ώρες και 35 λεπτά.

* Μπολόνια - Ρώμη: Εξοικονομήστε πάνω από μία ώρα σε αυτό το ταξίδι παίρνοντας το τρένο αντί το αεροπλάνο. Διάρκεια με τρένο: Δύο ώρες. Διάρκεια με αεροπλάνο: 3 ώρες και 15 λεπτά.

* Τώρα μπορείτε να πάρετε το Eurostar για να πάτε από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ και είναι σχεδόν μία ώρα πιο γρήγορα από το χρόνο που χρειάζεται για να πετάξετε. Το τρένο σταματά στις Βρυξέλλες, όπου μεταβιβάζεσαι σε ένα τρένο Thalys που πηγαίνει κατευθείαν στο κέντρο της πόλης του Άμστερνταμ. Διάρκεια με τρένο: Τρεις ώρες και 41 λεπτά. Διάρκεια από το αεροπλάνο: Τέσσερις ώρες και 30 λεπτά.

* Παραδόξως χρειάζεται περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα για να ταξιδέψετε ανάμεσα στο Μόναχο και τη Βιέννη με τρένο η αεροπλάνο. Το ταξίδι με τον σιδηρόδρομο είναι λίγο πιο γρήγορο όταν επιλέξεις το τρένο υψηλής ταχύτητας της Deutsche Bahn. Διάρκεια με τρένο: Τέσσερις ώρες και 10 λεπτά. Διάρκεια με αεροπλάνο: Τέσσερις ώρες και 15 λεπτά.

* Βαρκελώνη - Μαδρίτη: Διάρκεια με τρένο: Δύο ώρες και 30 λεπτά. Διάρκεια με αεροπλάνο: Τρεις ώρες και 45 λεπτά 

* Μιλάνο-Ζυρίχη: Το ταξίδι των 135 μιλίων μπορεί να ολοκληρωθεί λίγο πιο γρήγορα με το τρένο της Trentitalia . Διάρκεια με τρένο: Τρεις ώρες και 23 λεπτά.Διάρκεια με αεροπλάνο: 3 ώρες και 46 λεπτά.

* Άμστερνταμ - Παρίσι: Εξοικονομήστε χρόνο για να δοκιμάσετε μπαγκέτες και καφέ, παίρνοντας το τρένο αντί να πετάτε. Η διαδρομή με την Thalys διαρκεί μόλις τέσσερις ώρες και θα σας οδηγήσει κατευθείαν στο κέντρο της πόλης. Διάρκεια με τρένο: Τρεις ώρες και 48 λεπτά. Διάρκεια αεροπλάνου: Τέσσερις ώρες.