Κάπρι, εδώ η ζωή είναι όπερα

 

Κλικ στο Κάπρι: Το πιο ονομαστό από τα νησιά της Ιταλίας. Κάτι ήξεραν ο Τιβέριος και ο Καλιγούλας που διατηρούσαν εδώ τις βίλες των οργίων. «Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα συναντήσεις τόσα σημεία ηρεμίας, όπως σε αυτό το μικρό νησί», έγραφε ο Ντίκενς για το Κάπρι του 19ου αιώνα.
Και ο Γκόργκι συμπλήρωνε: «Εδώ η ζωή δεν είναι πραγματική, είναι σαν όπερα. Εδώ, δεν σκέφτεσαι παρά μόνο τραγουδάς». 

Η Καπρέα νήσος κατά τους αρχαίους Έλληνες, που την ονόμασαν έτσι όταν πρωτοαποίκησαν την εποχή της Μεγάλης Ελλάδας λόγω της παρουσίας πολλών αγριογούρουνων (κάπρων), είναι ένα νησί με μεγάλη ιστορία. Πρώτο «θύμα» της αιώνιας γοητείας του Κάπρι ο Οδυσσέας, ο οποίος μαγεύτηκε από τις Σειρήνες που κατοικούσαν στις σπηλιές του. 

Να περπατάς στο Κάπρι και να χάνεσαι στα σοκάκια που βάδισαν ο Τιβέριος, ο Ωνάσης, η Μπριζίτ Μπαρντό, ο Τζάκ Λέμον, ο Τομ Κρουζ, ο Όσκαρ Ουάϊλντ, ο Αλέξανδρος Δουμάς, ο Μπραντ Πιτ και ο συγγραφέας της "Γης των Σειρήνων" είναι μια εμπειρία απερίγραπτη. 

Το καλοκαίρι το Κάπρι πλημμυρίζει από 10.000 τουρίστες ημερησίως – σχεδόν όσος και ο πληθυσμός του. Εδώ θα βρείτε πολλά αριστοκρατικά ξενοδοχεία, ρεστοράν, wine bars, lounge bars και έντονη νυχτερινή ζωή. Η φημισμένη Πιατσέτα- επισήμως πιάτσα Ουμπέρτο Α΄- στην καρδιά της πόλης είναι ένα υπαίθριο καθιστικό γεμάτο καφετέριες που έχουν πάντα κόσμο. 

Μην παραλείψετε να δείτε τη Villa Jovis, είναι 2.000 ετών. Είναι ένα μουσείο έκτασης 7.000 τ.μ., το οποίο θα σας συναρπάσει. Επισκεφθείτε το Certosa di San Giacomo, ένα πανέμορφο μοναστήρι του 14ου αιώνα στο οποίο εκτίθενται αγάλματα που βρέθηκαν το 1964 στο βυθό της διάσημης Γαλάζιας Σπηλιάς (Γκρότα Ατζούρα). Την ανακάλυψε ένας ποιητής ονόματι Αύγουστος Κέπις. 

Το Κάπρι δεν είναι νησί που φημίζεται για τις παραλίες του. Οι πιο ονομαστές είναι οι Marina Piccola, Grotta Fra Felice, Bagno di Tiberio. Βρίσκονται συνήθως σε μικρούς βραχώδεις όρμους και είναι περιορισμένης έκτασης. 

Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε την σαλάτα Caprese καθώς και το αυθεντικό λιμοντσέλο το οποίο και αποτελεί τοπικό ποτό. Για να αποφύγετε τις αστρονομικές τιμές σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.τ.λ.) αλλά και τα στίφη των τουριστών, η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείτε το Κάπρι είναι οι αρχές του καλοκαιριού ή του φθινοπώρου.

Δρομολόγια Νάπολι-Κάπρι με το πλοίο υπάρχουν 8 φορές την ημέρα και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 45 λεπτά.