Ομάν εναντίον Ντουμπάι

 

7 λόγοι για τους οποίους το Ομάν είναι πιο προσιτό από το Ντουμπάι:

1. Είναι ίσως η πιο ασφαλής και πιο ανεκτική χώρα του αραβικού κόσμου, που δεν έχει καμία σχέση με τα μονότονα τοπία των Εμιράτων. 

2. Το Ντουμπάι, είναι μια σύγχρονη Βαβέλ, σε πλήρη αντίθεση με το Ομάν το οποίο κατοικείται από ντόπιους που είναι φιλόξενοι και υπερήφανοι για την καταγωγή τους.

3. Με πάνω από 1.000 μίλια ακτογραμμής που εκτείνεται από τα στενά του Ορμούζ στο Βορρά, μέσω της Θάλασσας του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα, το Ομάν δεν έχει ανάγκη να δημιουργήσει τεχνητά νησιά.

4. Το Ομάν δεν υπήρξε ποτέ μαζικός τουριστικός προορισμός. Θυμηθείτε ότι μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970 ήταν από τις πιο απομονωμένες χώρες και το λιμάνι του Μουσκάτ έκλεινε τις βαριές ξύλινες πόρτες του μετά τη δύση του ηλίου.

5. Περιτριγυρισμένο από 44 διαφορετικές ποικιλίες φοίνικες το τοπίο Nizwa (φωτογραφία) θυμίζει κάτι από τη βιβλική εποχή. Υπήρξε πρωτεύουσα του σουλτανάτου κατά τον 6ο και 7ο αιώνα και το επιβλητικό κάστρο, χτισμένο γύρω στα 1650, είναι το μεγαλύτερο της Αραβικής χερσονήσου.

6. Τα σουκς του Ομάν διατηρούν το χαοτικό ενδιαφέρον των παραδοσιακών αραβικών αγορών, αλλά ξεχάστε αυτό που ξέρετε από άλλα σουκς γιατί εδώ θα έχετε μια χαλαρή και πολιτισμένη εμπειρία. Οι πάγκοι είναι γεμάτοι από πασμίνες, μπαχαρικά και χάλκινα κοσμήματα, όμως κανείς δεν θα σας πιέσει να ψωνίσετε.

7. Θεωρείται, όχι άδικα, η χερσόνησος της φυσικής ομορφιάς και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ναοί, αρχαίες πόλεις, ανεπιτήδευτο φυσικό κάλλος σε αχανείς εκτάσεις ερήμου, άγρια ζωή, χρυσές παραλίες, αλλά και εκλεπτυσμένη πολυτέλεια με σύγχρονες ανέσεις του δυτικού κόσμου παρουσιάζονται στο σημερινό Ομάν που αποτελεί τον πιο ιδανικό προορισμό για αυτόν που θέλει να γνωρίσει τη Μέση Ανατολή