Η απάντηση των Ιταλών στα tapas της Ισπανίας
09-06-2014 • 08:47

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε τη μυστική Βενετία, κάνοντας βόλτα με γόνδολα ! Αυτή η βόλτα για να μην είναι κλισέ και για να πάρετε μια αυθεντική γεύση από την πόλη θα πρέπει να κάνετε μια στάση σε ένα... bacaro. Πρόκειται για τυπικά εστιατόρια, όπου κανείς μπορεί να δοκιμάσει cicchetti, δηλαδή ψαρομεζέδες σε διάφορες μορφές, συνοδεία ενός ποτηριού από κρασί (un bicchiere di vino).

Διαβάστε περισσότερα

Αεροπορική εκδρομή για το γύρο του κόσμου
08-06-2014 • 09:01

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι όνειρο !Ο γύρος του κόσμου με αναχώρηση στις 9 Φεβρουαρίου 2015, περιλαμβάνει προορισμούς όπως Χαβάη, Μπόρα-Μπόρα, Σίδνεϊ, Μπαλί, Βόρεια Ταϊλάνδη, Τατζ Μαχάλ & Βομβάη και Κωνσταντινούπολη, με τελικό προορισμό το Λονδίνο. Κόστος από 86.700 ευρώ / άτομο.

Διαβάστε περισσότερα

Annecy, η Βενετία της Γαλλίας
04-06-2014 • 08:41

Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς αλπικούς προορισμούς, αλλά και μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις, η οποία έχει λάβει το προσωνύμιο «Βενετία της Γαλλίας - και όχι άδικα. Η πόλη Annecy βρίσκεται μεταξύ Γενεύης και Chambery, στην περιοχή Haute-Savoie της ανατολικής Γαλλίας.

Διαβάστε περισσότερα

Μεσσηνία, γη ευλογημένη
01-06-2014 • 06:40

Η Μεσσηνία, έχει διακριθεί, εδώ και χρόνια, για τον πλούτο της παραγωγής της και της σταδιακής της εξέλιξης σε έναν από τους σημαντικότερους πόλους ανάπτυξης της χώρας. Γη ευλογημένη, που δίνει στους κατοίκους της μια μεγάλη ποικιλία δέντρων, λαχανικών και καρπών, τα τελευταία χρόνια στηρίζει την τοπική αγροτική παραγωγή και προωθεί την ...

Διαβάστε περισσότερα

Γκέτεμποργκ, η πόλη του πολιτισμού
28-04-2014 • 18:04

Το Γκέτεμποργκ είναι δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, στην επαρχία Västra Götaland, που σημαίνει "Δυτική Χώρα των Γότθων". Με μισό εκατομμύριο κατοίκους στην πόλη και περίπου ένα εκατομμύριο στην μητροπολιτική περιοχή βρίσκεται στην έξοδο του ποταμού και του Καναλιού Γκέτα.

Διαβάστε περισσότερα

Λιπάρι, το ιταλικό νησί που ίδρυσαν Ροδίτες
28-04-2014 • 17:29

Το 580 π.Χ. αποβιβάστηκαν στο νησί Κνίδιοι και Ρόδιοι εξόριστοι με επικεφαλής τον Πένταθλο. Με επίκεντρο την ακρόπολη στην είσοδο του λιμανιού, ίδρυσαν μια αποικία με την ονομασία Μελιγουνίς. Οι απόγονοί τους μετονόμασαν την αποικία σε Λιπάρα προς τιμήν του Λιπάρου.

Διαβάστε περισσότερα

Κλικ στο Καλίνινγκραντ
28-04-2014 • 13:12

Βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Δημοκρατίας της Ρωσίας. Αποτελεί ένα είδος χερσονήσου που συνορεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία και βρέχεται από τη Βαλτική θάλασσα. Χτισμένο εκατέρωθεν του ποταμού Πρεγκόλια, κοντά στις εκβολές του στη Βαλτική, είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις των πρώην γερμανικών εδαφών της ανατολικής Πρωσίας και το κύριο ρωσικό λιμάνι στη νότια Βαλτική.

Διαβάστε περισσότερα

Τα μυστικά στη Σπηλιά του Δράκου
28-12-2013 • 11:53

Είναι το μοναδικό σπήλαιο στην Ελλάδα με λίμνες γλυκού νερού. Η Σπηλιά του Δράκου ανακαλύφθηκε το 1940 από κατοίκους της Καστοριάς και πήρε το όνομά της από την είσοδό της που έχει τη μορφή στόματος δράκου. Μάλιστα ο μύθος της περιοχής αναφέρει ότι ο δράκος φύλαγε τη σπηλιά και έριχνε φλόγες από το στόμα του σε όποιον τολμούσε να πλησιάσει.

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις από όλο τον κόσμο
11-12-2013 • 18:13

Αν υπάρχουν κάποιες μέρες του χρόνου που όλοι έρχονται κοντά είναι οι μέρες των Χριστουγέννων. Μια γιορτή που τη γιορτάζουν όλοι οι λαοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη με εντελώς διαφορετικό τρόπο και παραδόσεις. Δέκα διαφορετικές Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα

Η γιορτή του Χανουκά (Ισραήλ)
10-12-2013 • 14:21

Η γιορτή του Χανουκά (αντίστοιχη των Χριστιανικών Φώτων), διαρκεί οχτώ ημέρες και καθιερώθηκε από τον Γεουντά τον Μακκαβαίο για να σηματοδοτήσει τον εξαγνισμό του Ναού του Σολομώντα ύστερα από τη νίκη σε μάχη κατά του στρατού των Σελευκιδών και τον διωγμό τους από τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

To φυτό που σκοτώνει ανθρώπους και ζώα
10-12-2013 • 14:16

Το Dendrocnide moroides, γνωστό και ως το φυτό που προκαλεί τσούξιμο, είναι ένας θάμνος που συναντάται κυρίως σε τροπικά δάση σε περιοχές, όπως την βορειοανατολική Αυστραλία, τις Μολούκες και την Ινδονησία. Το τσίμπημα από το φυτό αυτό προκαλεί μία επώδυνη αίσθηση τσουξίματος που μπορεί να κρατήσει από μερικές ημέρες έως μερικούς μήνες.

Διαβάστε περισσότερα

The Quin, διαφορετική εμπειρία
10-12-2013 • 14:13

Το The Quin ( άνοιξε στις 11 Νοεμβρίου 2013 ) στην προνομιακή Midtown, στο σταυροδρόμι της τέχνης, της μουσικής και της μόδας, το 17 ορόφων προπολεμικό κτίσμα έχει υπάρξει στην πολυετή ιστορία του κατοικία μερικών από τους μεγαλύτερους μουσικούς και ζωγράφους του 20ου αιώνα. Το The Quin, η νεότερη ξενοδοχειακή είσοδος στο πολυτελές lifestyle της Νέας Υόρκης, ενσωματώνει στην ατμόσφαιρα του το χθες και το σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα

Λίμνη σε σχήμα καρδιάς
10-12-2013 • 14:05

Η λίμνη της φωτογραφίας βρίσκεται στη Νότια Κορέα και χτίσθηκε εξ αρχής σε σχήμα καρδιάς. Αργότερα οι μηχανικοί της αποφάσισαν να χτίσουν μια γέφυρα πάνω από τη λίμνη για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην γύρω βιομηχανική περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα

Με τρένο σε Ελβετία και Ιταλία
10-12-2013 • 13:58

Το Bernina Express είναι ένα τρένο που συνδέει το Νταβός στην Ελβετία με το Poschiavo και το Tirano στην Ιταλία, διασχίζοντας τις ελβετικές Άλπεις. Το ίδιο τρένο εκτελεί και μία άλλη μεγαλύτερη διαδρομή, περνώντας κατά μήκος και μέσα από το μνημείο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς...

Διαβάστε περισσότερα

Χειμωνιάτικο σκηνικό, 2 ώρες από την Αθήνα
10-12-2013 • 13:55

Άκρως χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στα χωριά της Γορτυνίας, κάτι που πολλοί ταξιδιώτες περίμεναν, ώστε να εκδράμουν για ολιγοήμερες διακοπές. Σημαντικά είναι τα βυζαντινά μνημεία της περιοχής, ιδίως στη χαράδρα του Λούσιου, με την Παλιά και Νέα Μονή Φιλοσόφου ή τη Μονή Προδρόμου...

Διαβάστε περισσότερα

Χαλφέτι, το χωριό με τα μαύρα τριαντάφυλλα
10-12-2013 • 13:45

Το Χαλφέτι, είναι το μόνο μέρος στον κόσμο, όπου βγαίνει με φυσικό τρόπο, το μαύρο τριαντάφυλλο! Το "χωριό με τα μαύρα τριαντάφυλλα" είναι μια μικρή αγροτική περιοχή, στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη, στη νοτιοανατολική Τουρκία, 120 χιλιόμετρα από την πόλη Σανλιούρφα και 105 χλμ. από το Gaziantep.

Διαβάστε περισσότερα

Τα τουριστικά slogans που προσπαθούν να μας πείσουν
10-12-2013 • 13:37

Πώς μπορεί κανείς να συνοψίσει τις ομορφιές, τον πολιτισμό και τον χαρακτήρα μιας χώρας σε τρεις ή τέσσερις λέξεις; Η δυσκολία σαφώς είναι μεγάλη και τα τουριστικά slogans δίνουν τη λύση. Σας παρουσιάζουμε τις πιο ευφάνταστες φράσεις...

Διαβάστε περισσότερα

Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για το 2013
10-12-2013 • 13:16

Στην κορυφή βρίσκεται το κεντρικό αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης. Με ατελείωτες περιοχές καταστημάτων, έξι υπαίθριους κήπους, γυμναστήρια, spa, χώρους ύπνου και χαλάρωσης και εγκαταστάσεις αναψυχής.

Διαβάστε περισσότερα

Κοιμηθείτε -εν λευκώ- σε δωμάτιο που μετά από λίγο θα λιώσει!!!
30-11-2013 • 10:58

Πόσες φορές είχατε την ευκαιρία να κοιμηθείτε σε θερμοκρασίες παγετού ή σε δωμάτιο που μετά από λίγο θα λιώσει και θα πρέπει να κατασκευαστεί από την αρχή τον επόμενο χειμώνα; Πέντε ξενοδοχεία που υπόσχονται να κάνουν τα φετινά σας Χριστούγεννα διαφορετικά, παγωμένα και να μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη σας.

Διαβάστε περισσότερα

Στη Μαδρίτη το πιο παλιό εστιατόριο
25-11-2013 • 17:39

Το «Σομπρίνο δελ Μποτίν» βρίσκεται στην περιοχή Λα Λατίνα της Παλιάς Μαδρίτης, κοντά στην περίφημη Πλάθα Μαγιόρ και είναι, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, το πιο παλιό εστιατόριο του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα

« προηγούμενες 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 επόμενες »