ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Το "Σπίτι της Παναγίας", στην Έφεσο! Βρέθηκε το 1892 στην κορυφή του όρους Αλαντάγ, 6 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου και λέγεται ότι η Αγία Παρθένος παρέμεινε εδώ έως το τέλος της ζωής της (60 ή 70 μ.Χ.). Εκ μέρους του Βατικανού ανακηρύχθηκε τόπος προσκυνήματος. Το έχουν επισκεφτεί τρεις Πάπες: 26 Ιουλίου 1967 ο Πάπας Παύλος VI . 30 Νοεμβρίου 1979 ο Ιωάννης Παύλος ΙΙ . 29 Νοεμβρίου 2006 ο Πάπας Βενεδικτος XVI. Oι Μουσουλμάνοι την αποκαλούν «Μεριέμ Μαρία», δηλαδή Μητέρα Μαρία.
Στη φωτογραφία: Το σπήλαιο της Αλιστράτης, περίπου έξι χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ομώνυμης κωμόπολης, στη θέση «Πετρωτό». Απέχει περίπου 50 χλμ. από την πόλη των Σερρών, 25 χλμ. από τη Δράμα και 55 χλμ. από την Καβάλα. Η δημιουργία του σπηλαίου ξεκίνησε πριν δύο εκατομμύρια χρόνια. Το συνολικό μήκος και εμβαδόν υπολογίζεται σε περίπου 3.000 μέτρα και 25.000 τετραγωνικά μέτρα αντίστοιχα. Το δάπεδο του σπηλαίου είναι σχεδόν οριζόντιο με μικρές κλίσεις. Οι χώροι του είναι σε γενικές γραμμές μεγάλοι με πλάτη και ύψη που κυμαίνονται από 5 μέτρα έως 25 μέτρα και από 5 μέτρα έως 30 μέτρα αντίστοιχα. Η θερμοκρασία του σπηλαίου κυμαίνεται στους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ η υγρασία στο 70-75%. Περπατώντας στα αξιοποιημένα τμήματα του σπηλαίου, ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τεράστιους σταλακτίτες, αρκετοί κατάλευκοι σε μορφή παραπετάσματος στα τοιχώματα της στοάς. Σε ορισμένα σημεία, από την οροφή κρέμονται τεράστιοι σταλακτίτες, μήκους μεγαλύτερου των 15 μέτρων. Δεν αναπτύσσονται μόνο προς τα κάτω (με τις σταγόνες να ακολουθούν το νόμο της βαρύτητας), αλλά προς πολλές κατευθύνσεις (άνω, κάτω, πλάγια), λόγω των ρευμάτων του αέρα, που αλλάζει την κατεύθυνση της σταγονορροής. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από διπλές ή ροπαλοειδείς ή πεπλατυσμένες ή διακλαδιζόμενες μορφές σταλακτιτών με το όνομα ελικτίτες. Σε μικρή απόσταση από το σπήλαιο ( μπορείτε να ακολουθήσετε και το μονοπάτι ) βρίσκεται το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη με τη φοβερή βλάστηση. Στις βραχώδεις όχθες του θα δείτε σπήλαια με βραχογραφήματα από τους 6ο-5ο π.Χ. αιώνες, ενώ οι λάτρεις των σπορ μπορείτε να κάνετε canoe kayak και rafting.
Στη Ρώμη, από την Πιάτσα ντε Σπάνια ξεκινάει η περίφηµη Βία Κοντότι µε τα πολυτελέστατα καταστήµατα των ιταλικών και των γαλλικών οίκων µόδας. Πήρε το όνοµά της από τους αγωγούς που µετέφεραν ζεστό νερό στις Θέρµες του Αγρίππα, δίπλα στο Πάνθεον. Σε αυτόν τον δρόµο βρίσκεται και το "Καφέ Γκρέκο", που άνοιξε ένας Έλληνας το 1760. Αγαπηµένο στέκι συγγραφέων και καλλιτεχνών όπως ο Γκαίτε, ο Μπάιρον, ο Λιστ, ο Βάγκνερ, αλλά και ο Καζανόβα, έχει καταφέρει να κρατήσει την ατµόσφαιρα εκείνης της εποχής.
Ένα σπίτι μακριά από το σπίτι σας! Διεθνής βράβευση για το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa στην κατηγορία “Luxury Hotel & Spa” στα Luxury Travel Guide Global Awards 2016 που έγιναν στο Λονδίνο (Ιανουάριος 2016). Το ΄Μικρό Πάπιγκο…1700 ' Ηotel & Spa' αποτελείται από 15 δωμάτια & σουίτες και ένα μοναδικά σχεδιασμένο Spa, ενώ αναπτύσσεται ήπια στον χώρο, σε διάφορα επίπεδα, διεκδικώντας δικαίως τον τίτλο του πιο όμορφου μπαλκονιού στην χαράδρα του Βίκου αλλά και στους οικισμούς μικρό και μεγάλο Παπιγκο. Το Μικρό Πάπιγκο αποτελεί μαζί με το Μεγάλο Πάπιγκο τους δυο συνοικισμούς του Πάπιγκου. Είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο γνωστά Ζαγοροχώρια και βρίσκεται βορειοανατολικά των Ιωαννίνων σε απόσταση 59χλμ. από την πόλη. Χτισμένο σε υψόμετρο 980 μέτρων βρίσκεται σ’ ένα ιδιαίτερα επιβλητικό τοπίο, κάτω από το όρος της Τύμφης. Η παραδοσιακή Ζαγορίσια αρχιτεκτονική, η πλούσια βλάστηση και η απαράμιλλη ομορφιά και συγχρόνως αγριότητα του τοπίου το καθιστούν ιδανικό προορισμό και για τους πιο ταξιδεμένους επισκέπτες. Ο επισκέπτης από τη Θεσσαλονίκη ακολουθεί τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, την οποία και εγκαταλείπει στην έξοδο Ιωάννινα. Με κατεύθυνση προς Ιωάννινα συναντά στα 3 Km την Περιφερειακή των Ιωαννίνων. Στην τελευταία έξοδο από την Περιφερειακή ακολουθεί την κατεύθυνση Κόνιτσας. Στο 39ο χλμ. της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης και μετά από το χωριό Καλπάκι , στρίβει δεξιά με κατεύθυνση Αρίστη-Πάπιγκο. Ο επισκέπτης από την Αθήνα φτάνει στα Ιωάννινα, ακολουθεί την Περιφερειακή Ιωαννίνων και στην τελευταία έξοδο ακολουθεί την κατεύθυνση Κόνιτσας. Στο 39ο χλμ. της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης και μετά από το χωριό Καλπάκι , στρίβει δεξιά με κατεύθυνση Αρίστη – Πάπιγκο.
Norilsk, απομονωμένο, παγωμένο και με μοναδικό πλούτο! Η πόλη Norilsk βρίσκεται στη Σιβηρία, περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου και η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι -10 βαθμοί Κελσίου. Είναι μια πόλη απομονωμένη με μοναδικό πλούτο, αφού έχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα νικελίου, χαλκού και παλλάδιο στη γη και τα ορυχεία της. Λόγω της θέσης του, το Norilsk είναι η βορειότερη πόλη στον κόσμο και έχει ακραίες καιρικές συνθήκες με το θερμόμετρο το χειμώνα να έχει αγγίξει ακόμη και τους -55 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχουν δύο ολόκληροι μήνες πολικής νύχτας, με τους ανθρώπους να ζουν στο απόλυτο σκοτάδι και η πόλη είναι τυλιγμένη στο χιόνι για οκτώ έως εννέα μήνες το χρόνο. Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες στο Norilsk μένουν περίπου 175.000 κάτοικοι. Αυτό που κάνει εντύπωση στον επισκέπτη του Norilsk είναι η ολοκληρωτική απουσία των δέντρων από την πόλη. Ο λόγος; Η υπερβολική ρύπανση του περιβάλλοντος δεν επιτρέπει την ευδοκίμηση δέντρων ή φυτών στην ευρύτερη περιοχή!
H ιστορική πόλη Albi διασχίζεται από τον ποταμό Ταρν και βρίσκεται περίπου 80 χλμ. βορειοανατολικά της Τουλούζης και 676 νότια του Παρισιού. Είναι ιδανική για περπάτημα στους μικρούς και στενούς δρόμους της. Εδώ γεννήθηκε το 1864 ο ζωγράφος Henri de Toulouse-Lautrec και υπάρχει μουσείο που στεγάζει μια μοναδική συλλογή από το έργο του καλλιτέχνη. Σημαντικότερα αξιοθέατα αποτελούν στην παλιά πόλη τα παλαιά κτίρια όπου εξέχουσα θέση κατέχουν αφενός ο καθεδρικός ναός της Αγίας Καικιλίας, που παρουσιάζει μια αρχιτεκτονική ιδιορρυθμία του γοτθικού ρυθμού του οποίου η κατασκευή διήρκεσε 2,5 αιώνες, από το 1277 μέχρι το 1512, όπως και το επισκοπικό μέγαρο (επισκοπικό παλάτι, ή ανάκτορο Μπερμπί), που αποτελεί οχυρή οικοδομή του 14ου αιώνα, το δημαρχιακό μέγαρο και το μέγαρο Ρεϋνές του 16ου αιώνα και αφ ετέρου η περίφημη οκτάψιδη παλαιά λιθόκτιστη γέφυρα, μήκους περίπου 150 μ., που φέρεται να κατασκευάστηκε αρχικά το 1035. Σημαντική επίσης είναι η φήμη του «Λυκείου Λαπερούζ» που εδρεύει σε παλαιό μοναστήρι της πόλης και η σπουδαία πινακοθήκη της.
Η ορεινή Σαφράμπολη (Safranbolu στα τουρκικά) στην περιοχή του Πόντου είναι μια όμορφη και γραφική πόλη. Οι κάτοικοι της ζούσαν πλουσιοπάροχα από τα κέρδη από την καλλιέργεια του "κρόκου" του γνωστού μπαχαρικού σαφράν από το οποίο πήρε και το όνομα της η Σαφράμπολη. Ξακουστά είναι και τα λουκούμια της. Η Σαφράμπολη βρισκόταν στον κυριότερο εμπορικό δρόμο που ένωνε την Ανατολή με τη Δύση, από τον 13ο αιώνα όταν όλα τα καραβάνια που ερχόντουσαν από τα βάθη της Ασίας σταματούσαν εκεί. Ήταν επίσης πασίγνωστο κέντρο αργυροχρυσοχοΐας. Τα κοσμήματα της Σαφράμπολης ήταν διάσημα σε όλα τα Βαλκάνια και την δυτική Ασία. Οι τεχνίτες της δούλευαν πολύ το κοράλλι, κάτι σπάνιο για ορεινή πόλη. Οι έμποροι, όμως, και ναυτικοί κάτοικοί της έφερναν τα κοράλλια τα οποία οι τεχνίτες της πόλης τα μετέτρεπαν σε έργα τέχνης. Από το 1994 η πόλη είναι εγγεγραμμένη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Οι πρόσφυγες από την Σαφράμπολη ίδρυσαν και τη συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται στο δήμο Νέας Ιωνίας. Μέχρι και ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα είχε η συνοικία της Αθήνας που μετείχε και στο πρώτο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας.
Το καλύτερο ξενοδοχείο για οικογένειες στον κόσμο! Το Minos Imperial Luxury Beach Resort & Spa στον Μίλατο, αποτελείται από 350 δωμάτια. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες έχουν δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ιδανικές για ζευγάρια ή οικογένειες, γι αυτό και αναδείχθηκε καλύτερο οικογενειακό ξενοδοχείο στον κόσμο στα World Travel Awards. Το τουριστικό συγκρότημα καλύπτει μια συνολική περιοχή 190.000 τ.μ. που περιβάλλονται από γραφικούς κήπους, καταρράκτες, φοίνικες, ελαιόδεντρα, μια λιμνοθάλασσα και πολυάριθμες πισίνες. Τo Minos Imperial βρίσκεται στον σμαραγδένιο κόλπο του παραδοσιακού ψαροχωριού Μίλατος, το οποίο απέχει 45 χιλ. από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στην καρδιά της Ανατολικής Κρήτης και 20 λεπτά από τον Άγιο Νικόλαο.
Το Intercontinental Davos είναι το νεότερο πολυτελές ξενοδοχείο (άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2013), απέχει 5 λεπτά από το κέντρο της πόλης και μόλις 1 λεπτό από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Προσφέρει εσωτερική και εξωτερική πισίνα, καθώς επίσης κέντρο σπα. Ήταν το μέρος που συγκέντρωσε την παγκόσμια ελίτ, κατά το περυσινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Το ξενοδοχείο είχε πληρότητα 100%, γεμίζοντας και τα 216 δωμάτιά του. Έξι μήνες μετά, η εταιρία διαχείρισης του ξενοδοχείου πτώχευσε. Το 5άστερο ξενοδοχείο απέχει 3χλμ. από ένα λιφτ του σκι, ενώ παρέχει στους πελάτες του δωρεάν χώρο αποθήκευσης εξοπλισμού σκι, σχολή εκμάθησης σκι και εκδοτήριο καρτών σκι.
Χουργκάντα: Ερυθρά Θάλασσα. Ο μαγευτικός υδάτινος κόσμος που χωρίζει την Αίγυπτο από τη Σαουδική Αραβία. Η θάλασσα της Χουργκάντα είναι γεμάτη χρώματα. Χρώματα που αλλάζουν, ώρα με την ώρα. Εξήντα λεπτά από το Κάιρο με το αεροπλάνο και τέσσερις ώρες οδικώς από το Λούξορ (μέσα από μια ενδιαφέρουσα διαδρομή στην έρημο, αλλά και σε καταπράσινες οάσεις στις όχθες του Νείλου), η Χουργκάντα είναι από τα δυνατά χαρτιά του Αιγυπτιακού τουρισμού. Το in σημείο για να κολυμπήσετε ή να περάσετε μια ξένοιαστη μέρα είναι το νησί Γκιφτούν. Ένα παρθένο νησί με κάτασπρη αμμουδιά σαν πούδρα και διάφανη τιρκουάζ θάλασσα. Στην έρημο επίσης διοργανώνονται πολλές δραστηριότητες, η πιο φημισμένη όμως είναι η βόλτα με υποβρύχιο στους υφάλους της Ερυθράς Θάλασσας.
To ήξερες; Πάνω από χίλιους περιστεριώνες υπάρχουν στην Τήνο. Είναι περίτεχνες φωλιές περιστεριών πάνω σε λιθόχτιστα οικοδομήματα στα οποία το κάτω πάτωμα είναι αποθήκη- του 18ου και 19ου αιώνα. Φτάνουν σε ύψος τα 7-8 μέτρα και χρησιμοποιούνται από την εποχή της Βενετοκρατίας. Συγκρότημα σπουδαίων, περιστεριώνων υπάρχει στον Ταραμπάδο, ενώ αρκετούς ακόμη μπορεί να βρεί κανείς συγκεντρωμένους στο Λιβάδι Κώμης – Καλλονής και στην περιοχή Στενής Φαλλατάδου. http://www.enlefkotv.com/article.php?id_art=96
Παρέα με τους "Γαλάζιους Πολεμιστές"! Οι Τουαρέγκ είναι ένας Βερβερικός νομαδικός, κτηνοτροφικός λαός της κεντρικής και νότιας Σαχάρας, που ζει και σε τμήμα του Σαχέλ στη δυτική Αφρική. Η ονομασία "Τουαρέγκ" είναι αραβική και προφανώς σημαίνει "περιπλανώμενος". Ο πληθυσμός τους φτάνει περίπου το 1.200.000 σε όλη την περιοχή εξάπλωσης τους, που περιλαμβάνει τα κράτη: Νίγηρας, Μάλι, Μπουρκίνα, Φάσο, Αλγερία και Λιβύη. Στους Τουαρέγκ ο κανόνας κάλυψης του προσώπου, που επιβάλλει το Ισλάμ, αντιστρέφεται. Οι άντρες καλύπτουν τα πρόσωπά τους, φορώντας τα παραδοσιακά τουρμπάνια (ονομάζονται tagelmust), αφήνοντας μόνο την περιοχή των ματιών ακάλυπτη, σε αντίθεση με τις γυναίκες που δεν το καλύπτουν. Ονομάζονται και "μπλε άνθρωποι", γιατί με τα χρόνια το δέρμα τους αρχίζει να βάφεται, από τα ενδύματα που φοράνε (ονομάζονται Alasho), τα οποία είναι βαμμένα με το χαρακτηριστικό λουλακί χρώμα.
Δεν είναι ιδιαίτερα μόνο τα σπίτια στη Νορβηγία, όπου κατά πάγια τακτική των Βίκινγκς, οι στέγες των σπιτιών τους καλύπτονται με χώμα και σε πολλά από αυτά φυτρώνουν διάφορα φυτά ακόμα και δέντρα. Μια από τις πιο ιδιαίτερες και χαρακτηριστικές εκκλησίες είναι η πεντάκλιτη Famous Borgund, ξύλινη εκκλησία στο χωριό Borgund, που κατασκευάστηκε γύρω στο 1180.
Το ήξερες ότι ο τρόπος που κοιμάσαι σε γερνάει;. Το να κοιμάσαι μπρούμυτα με το πρόσωπό σου να πιέζεται πάνω στο μαξιλάρι είναι η χειρότερη στάση. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο μέσος άνθρωπος περνάει το 60% του ύπνου του σε πλάγια θέση. Ε, λοιπόν, αυτού του είδους η στάση δημιουργεί κάθετες ρυτίδες κυρίως στα μάγουλα και στο πηγούνι. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τις ρυτίδες ύπνου είναι να κοιμάσαι ανάσκελα. Και για να απολαμβάνεις να κοιμάσαι ανάσκελα πρέπει να επενδύσεις και σε ένα σωστό μαξιλάρι, σατέν ή μεταξωτό, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη τριβή.
Το ξενοδοχείο Westin Denver International Airport. Καθένα από τα 519 δωμάτια του, συμπεριλαμβανομένων 35 σουιτών, προσφέρει την απόλυτη άνεση και την τεχνολογία, καθώς και παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή με εκπληκτική θέα από τα Βραχώδη Όρη ή μαγευτικό τοπίο του Κολοράντο.
Το Λονδίνο όπως φαίνεται από το Corinthia Hotel... Το 5άστερο ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια από τις πιο αριστοκρατικές περιοχές του Λονδίνου, λίγα λεπτά από την πλατεία Τραφάλγκαρ και το Γουάιτχολ. Διαθέτει εξαιρετικά εστιατόρια, 2 μπαρ, ανθοπωλείο και το μεγαλύτερο σπα της πόλης. Η περιοχή είναι ιδανική για αγορές, με πολλά επώνυμα καταστήματα κοντά: Apple, H&M, Chanel, Burberry.
Φωτογραφία από την Αγία Ευφημία, από τα πιο όμορφα παραλιακά χωριά της Κεφαλονιάς, 18 km από το Φισκάρδο, απέναντι από την Ιθάκη. Αγια-Θυμιά τη λένε οι ντόπιοι, έχει άνετους δρόμους και πολλές τουριστικές ανέσεις. Ό, τι ζητάς στις διακοπές σου, απλόχερα η περιοχή το προσφέρει. Το άσπρο εκκλησάκι της Αγίας Ευφημίας στο λιμάνι, έδωσε το όνομά του στην κωμόπολη. Στις 11 Ιουλίου κάθε καλοκαίρι, την ημέρα της γιορτής αλλά και την παραμονή γίνεται στην Αγία Ευφημία μεγάλο πανηγύρι με προσκυνητές και επισκέπτες από όλη την Κεφαλονιά. Απέχει 9 χλμ. από τη Σάμη και 34 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι.
Όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς και ψάχνετε για οικονομικό εισιτήριο, επιλέξτε πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό. Προτού κλείσετε τα εισιτήρια, δείτε τις επιλογές σας και θα διαπιστώσετε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πτήσεις αυτές κοστίζουν λιγότερο. Φυσικά, χάνετε χρόνο, αλλά κερδίζετε σε χρήματα !
Το πλωτό Resort του 21ου αιώνα! Το καινοτόμο North Star προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για φωτογραφίες βλέποντας τη θάλασσα από ψηλά! Αυτό το κρουαζιερόπλοιο, είναι ένα θαύμα της μηχανικής, που μεταφέρει τους επισκέπτες -κυριολεκτικά- σε νέα επίπεδα μέσα σε ένα γυάλινο κόσμημα σε σχήμα κάψουλας, σε ένα θεαματικό ταξίδι 300 πόδια πάνω από τον ωκεανό και πάνω από τις πλευρές του πλοίου με θέα 360 μοιρών. Πληροφορίες - κρατήσεις στον ταξιδιωτικό οργανισμό Navigator Travel & Tourist Services, αποκλειστικό αντιπρόσωπο σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Σλοβακία και ΠΓΔΜ των εταιρειών Royal Caribbean International, Celebrity Cruises και Azamara Club Cruises και στρατηγικό συνεργάτη των Oceania Cruises, Silversea Cruises, Paul Gauguin Cruises, Lueftner Cruises, A-Rosa Cruises, Compagnie Du Ponant, Cruceros Australis,Oceanwide Expeditions, Sea Cloud Cruises, Sea Dream Yacht Club, Variety Cruises, Viking Cruises, Volga Dream Cruises. Τηλ. 210-36.09.801, www.navigator.gr
Πως να εξοικονομείτε χρήματα στα αεροπορικά ταξίδια: Τα διάφορα ταξιδιωτικά site σας επιτρέπουν αν ελέγξετε τιμές σε βάθος χρόνου, οπότε εκμεταλλευτείτε τα και κλείστε τα φθηνότερα εισιτήρια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε τα ταξίδια Χριστούγεννα και Πάσχα. Ψάχνοντας να εντοπίσετε ημέρες και μήνες που τα αεροπορικά θα σας κοστίσουν ακόμη και το 1/3 σε σχέση με τις περιόδους αιχμής. Καλό είναι επίσης να αποφεύγετε τις πτήσεις τα Σαββατοκύριακα και να προτιμήσετε καθημερινές ημέρες αναχώρησης και επιστροφής.
Tο υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο Anthem of the Seas (Ύμνος των Θαλασσών) προκαλεί δέος! Με 2.090 καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν 4.180 τουρίστες, το κρουαζιερόπλοιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και θα «βαπτιστεί» επίσημα σε ειδική εκδήλωση στις 20 Απριλίου. Στα 16 καταστρώματά του, μπορεί να βρει κανείς από πίστα με συγκρουόμενα μέχρι θέατρο και… τσίρκο. Εν κατακλείδι: To Anthem of the Seas είναι σχεδιασμένο να προσφέρει όσα ονειρεύεται ένας ταξιδιώτης σε μία κρουαζιέρα.
Θέλετε να μείνετε στην καρδιά της Πράγας; Το Grandior Hotel Prague άνοιξε το 2014 και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Καθημερινά σερβίρεται πρωινό. Μπορείτε να δειπνήσετε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου που προσφέρει διεθνή κουζίνα και να απολαύσετε ένα ποτό στο μπαρ. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν πολλά καφέ και παντοπωλεία. Στη φωτογραφία ο σιδηροδρομικός σταθμός που απέχει μόλις 4 λεπτά με τα πόδια. Η Γέφυρα του Καρόλου απέχει 2 χλμ. από το Grandior Hotel Prague, ενώ η πλατεία της Παλιάς Πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι βρίσκεται 1,2 χλμ. μακριά.
Grace Santorini, στο Ημεροβίγλι! Είναι ένα βραβευμένο boutique ξενοδοχείο, το οποίο προσφέρει πολυτελή καταλύματα με πανοραμική θέα στη θάλασσα και δωρεάν WiFi, σε απόσταση 2χλμ. από τα Φηρά. Διαθέτει πισίνα υπερχείλισης και αίθουσα περιποιήσεων σπα. Καθημερινά σερβίρεται πρωινό με σαμπάνια, ενώ μπορείτε να απολαύσετε κοκτέιλ, αναψυκτικά και ελαφριά γεύματα στο μπαρ δίπλα στην πισίνα. Απέχει 8 χλμ. από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης και 10 χλμ. από το λιμάνι του Αθηνιού.
Στην Καμπότζη, ξερευνώντας το Ανγκορ Βατ: Xτίστηκε τον 12ο αιώνα από τον Σουργιαβαρµάν Β’, προς τιµήν του Βισνού, του θεού που τηρεί το «ντάρµα», την τάξη του κόσµου. Ο ναός εκτείνεται σε τρία επίπεδα και περιβάλλεται από τέσσερα προστατευτικά τείχη, ενώ η είσοδος γίνεται από τη δυτική πύλη, από έναν διάδροµο 200 µέτρων που προστατεύουν δύο νάγκας (φίδια φύλακες). Το Ανγκορ Βατ ήταν το κέντρο µιας κοινότητας 20.000 ανθρώπων, όπου οι κατώτεροι εισέρχονταν ως το πρώτο επίπεδο µε τις επιγραφές και τις ανάγλυφες παραστάσεις που εξιστορούν πολέµους και σκηνές από τα ινδικά έπη µε τα κατορθώµατα του Βισνού. Οι ιερείς εισέρχονταν για να διαλογιστούν στο δεύτερο επίπεδο και το τρίτο ήταν µόνο για τους βασιλείς και τους αρχιερείς.
Το μυθικό βουνό όπου βρέχει κάθε μέρα! Μοιάζει με σκηνή από μια αλλοτινή εποχή, ακόμα και οι αεροφωτογραφίες σου κόβουν την ανάσα. Το βουνό Roraima βρίσκεται τόσο ψηλά που τα σύννεφα μπορεί να τα δεις κάτω από τα πόδια σου. Μοιάζει σαν ένα τεράστιο πέτρινο τραπέζι στον ουρανό! Η επίπεδη επιφάνεια της κορυφής του έχει πλάτος 31 τετρ. χλμ. Το Roraima έχει γκρεμούς περιμετρικά 400 μέτρων βάθους και είναι το ψηλότερο βουνό της οροσειράς Pakaraima (2.810 μέτρα), στα σύνορα με την Βενεζουέλα, την Βραζιλία και την Γκουάνα. Είναι από τους παλαιότερους γεωλογικούς σχηματισμούς στον πλανήτη, ηλικίας μεγαλύτερης των δύο δισεκατομμυρίων ετών, στην περίοδο του Προκάμβριου. Ανακαλύφθηκε από τον Άγγλο εξερευνητή (αριστοκράτη, συγγραφέα και ποιητή) Σερ Walter Raleigh το 1596. Πολύ πριν την άφιξη των Ευρωπαίων εξερευνητών, το βουνό είχε ιδιαίτερη σημασία για τους αυτόχθονες λαούς της περιοχής και αποτελούσε πηγή για τους περισσότερους μύθους τους. Για τους Ινδιάνους Pemon και Kapon, το βουνό Roraima είναι το κούτσουρο που απέμεινε από ένα τεράστιο δέντρο που κάποτε είχε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά του κόσμου. Το δέντρο όμως κόπηκε από τον Makunaima, ένα μυθικό απατεώνα κι έπεσε στο έδαφος δημιουργώντας μια τεράστια πλημμύρα. Από αυτό το μυθικό γεγονός πήρε το όνομά του το βουνό Roraima: Roroi στη γλώσσα Pemon σημαίνει μπλε-πράσινο και ma σημαίνει μεγάλο. Σχεδόν το σύνολο της επιφάνειας του είναι καθαρός ψαμμίτης. Πολλά από τα φυτά που υπάρχουν εδώ δεν τα βρίσκεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Φυτά όπως το Heliamphora, το Campanula και το σπάνιο Rapatea φυτρώνουν στις απότομες πλαγιές του, ενώ η κορυφή είναι σχεδόν γυμνή. Μόνο λίγοι θάμνοι υπάρχουν για να δίνουν χρώμα στο τοπίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή βρέχει σχεδόν κάθε μέρα, όλο τον χρόνο! Έτσι τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στο έδαφος παρασύρονται από τους χείμαρρους, που σχηματίζουν μερικούς από τους υψηλότερους καταρράκτες στον κόσμο. Στο βουνό υπάρχουν 56 καταρράκτες και 52 λίμνες, από τις οποίες η μεγαλύτερη είναι η Gladys. Για να τα δείτε όμως τα πιο πολλά από αυτά θα πρέπει να είστε πολύ πεπειραμένος ορειβάτης και να μην φοβάστε να ζήσετε αυτήν την extreme εμπειρία. Οι περισσότεροι που ανεβαίνουν στο βουνό το προσεγγίζουν από την πλευρά της Βενεζουέλας κι έχουν οδηγό κάποιον από τους Ινδιάνους Pemon. Αν και η πορεία είναι σηματοδοτημένη, είναι πολύ εύκολο για κάποιον να χαθεί, αφού πλησιάζοντας προς την κορυφή τα μονοπάτια είναι δυσδιάκριτα, η νέφωση πυκνή και οι μυστηριώδεις σχηματισμοί των βράχων κάνουν την ορατότητα προβληματική.
Ο τουρισμός στην Ιρλανδία έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Πόλο έλξης των τουριστών αποτελούν τα μεγαλιθικά μνημεία της 4ης χιλιετίας π.Χ. που βρίσκονται διασκορπισμένα σε ολόκληρη τη χώρα, οι γοτθικοί ναοί και τα μοναστήρια του Μεσαίωνα (Ναός Σεντ Πάτρικ, καθεδρικοί του Κάσελ και του Κιλκένι), καθώς και τα μεσαιωνικά φρούρια. Στη φωτογραφία εντυπωσιακές αναπαραστάσεις ανθρώπινων σκελετών, στο Δουβλίνο. Είναι ένα έργο που εγκαινιάσθηκε το 1997 σε ανάμνηση μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία της Ιρλανδίας—της Μεγάλης Πείνας. Οι σκελετοί είναι σύμβολο του θανάτου και της μαζικής μετανάστευσης που σημάδεψαν τα τραγικά χρόνια από το 1845 ως το 1850.
Το ήξερες ότι ο γνωστός αρχιμάγειρας Νίκος Τσελεμεντές καταγόταν από τα Εξάμπελα της Σίφνου; Η σιφναίικη κουζίνα έχει πολλά ενδιαφέροντα πιάτα: τη ρεβιθάδα, το μαστέλο (ψητό κρέας στο τσικάλι), τους ρεβιθοκεφτέδες, τα αμπελοφάσουλα με σκορδαλιά, την καππαροσαλάτα, τους τυροκεφτέδες. Επιπλέον τα γλυκά του νησιού είναι εξαιρετικά. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τα αμυγδαλωτά, τη μελόπιτα, τα μπουρέκια, το παστέλι, τις κουλούρες και τα λουκούμια, αλλά και τα ντόπια τυριά όπως η μανούρα, η χλωρομανούρα και η μυζήθρα.
Κλικ στο νησί της Αποκάλυψης ! Αξέχαστη εμπειρία η θέα από τον Προφήτη Ηλία στην Πάτμο! Βλέπεις το Γροίκο, την Πέτρα, το Τραγονήσι, το Χιλιομόδι, το Διακόφτι, τον Σταυρό, την Ψιλή Άμμο. Και γύρω τους Λειψούς, τη Λέρο, την Κάλυμνο, τα Λέβεθα, την Αμοργό, την Άνδρο, τη Μύκονο, τον Κίναρο, την Ικαρία. 'Οταν υπάρχει καλή ορατότητα, φαίνονται οι μισές Κυκλάδες. Όπως γράφει στο βιβλίο του “The isle that is called Patmos” (1905) o Αμερικανός περιηγητής William Edgar Geil: “Η θέα που απλώνεται γύρω από τον Προφήτη Ηλία ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μου πρόσφερε η ζωή μου”». Στη φωτογραφία, η Καλικατσού, ένα γεωλογικό θαύμα. Πρόκειται για ένα επιβλητικό βράχο ο οποίος αναδύεται μέσα από τη θάλασσα και αυτόν τον χώρο επέλεξαν να ζήσουν πολλοί ασκητές. Οι ασκητές αυτοί κατάφεραν να μετατρέψουν έναν φαινομενικά αφιλόξενο βράχο σε έναν πολύ άνετο χώρο. Επίσης λάξευσαν πάνω στο βράχο θέση για τα κάρβουνα, σκαλιά, στέρνα κ.ά Πάντως, για την Καλικατσού, υπάρχουν διάφορες παραδόσεις εκ των οποίων μια είναι η παρακάτω: Στη Μονή του Ιωάννη του Θεολόγου, υπάρχει μια κρυφή πόρτα η οποία οδηγεί σε ένα τούνελ. Το τούνελ αυτό διασχίζει όλη τη νότια πλευρά της Χώρας και φτάνει στην Πέτρα. Λέγεται ότι κατασκευάστηκε για να μεταφέρουν οι μοναχοί την Κάρα του Απόστολου Θωμά, τα κειμήλια και τους θησαυρούς της Μονής για να τα προστατεύουν από τις διάφορες επιδρομές των πειρατών στο νησί. Όμως τί πραγματικά είναι η Καλικατσού; Για την γεωεπιστήμη ο βράχος, είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δράσης της Πάτμου που σχετίζεται με την υποβύθιση της Αφρικανικής πλάκας κάτω από την Ευρασιατική πλάκα. Πρόκειται για πέτρα που προήλθε από την τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα της περιοχής και η οποία συνέβη περίπου 4 εκ.χρόνια πριν. Οι εκρήξεις εκείνης της περιόδου εκτός από την Καλικατσού έδωσαν και το νοτιοδυτικό τμήμα από το νησί Χιλιομόδιο.
Prohm κάπου στην Καμπότζη! Prohm είναι η σύγχρονη ονομασία του ναού, ενώ αρχικά ονομαζόταν Rajavihara. Εδώ, οιπαρεμβάσεις της μητέρας φύσης είναι τόσο εντυπωσιακές όσο και τα περίτεχνα ανάγλυφα των «άπσαρα», των κομψών και καλοχτενισμένων χορευτριών που κοσμούν τους ακλόνητους τοίχους. Στα Προχμ, όπου γυρίστηκαν σκηνές της πρώτης ταινίας «Λάρα Κροφτ: Τομπ Ράιντερ», γιγάντια δέντρα φυτρώνουν μέσα από το πάτωμα και τη σκεπή του ναού. Οι ρίζες μοιάζουν να χύνονται ανάμεσα στους σκαλιστούς τοίχους, σαν να δηλώνουν την απόλυτη κυριαρχία της φύσης.
Το νησί Βαλαάμ, το μεγαλύτερο του αρχιπελάγους της Λίμνης Λάντογκα, στη βορειοδυτική Ρωσία. Το νησί είναι γνωστό κυρίως λόγω της ανδρικής μονής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, του μεγαλοπρεπούς ομώνυμου καθεδρικού ναού με καμπαναριό ύψους 72 μέτρων. Στα χρόνια της ακμής του το νησί ονομάστηκε ο "Άθωνας του Βορρά". Σύμφωνα με την παράδοση, οι κτήτορές της ήταν ο ελληνικής καταγωγής Όσιος Σέργιος και ο ντόπιος μαθητής του Όσιος Γερμανός. Έκτος της κυρίως Μονής στα νησιά της Λάντογκα υπήρχαν περισσότερες από δέκα Σκήτες και πολλά ερημητήρια. Η Μονή αριθμούσε πάνω από 400 μοναχούς και εκατοντάδες δοκίμους, έτσι που ο αριθμός των κατοίκων της Μονής υπερέβαινε τα 1000 άτομα. Κατά την επίσκεψή σας στο Βαλαάμ, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα απόκρημνα βράχια και τα πευκοδάση του, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες που έχουν επισκεφθεί το νησί ανάμεσα στους οποίους είναι οι Ιβάν Σίσκιν, Αρχίπ Κουίντζι, Νικολάι Ρέριχ, και Ρόκγουελ Κεντ. Εκτός αυτού, στον 19ο αιώνα οι απόφοιτοι της Ακαδημίας Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης φιλοτεχνούσαν εδώ τα πτυχιακά τους έργα. Αλλά και πολλοί συγγραφείς και ποιητές έχουν επισκεφθεί το Βαλαάμ, όπως ο Τιούτσεφ, ο Νιλολάι Λεσκόφ, ο Αλέξανδρος Δουμάς (ο πρεσβύτερος), οι συνθέτες Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και Αλεξάντερ Γκλαζουνόφ, ο διάσημος ταξιδιώτης Νικολάι Μικλούχο-Μακλάι και ο δημιουργός του πίνακα των χημικών στοιχείων Ντμίτρι Μεντελέγιεφ. Στη φωτογραφία το Μοναστήρι Nikolsky - του Αγίου Νικολάου.
« προηγούμενες 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 επόμενες »