ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ταξίδι με αφορμή μια ταινία! Η ταινία Mustang ήταν υποψήφια για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία στις χρυσές σφαίρες. Η ιστορία της ταινίας αφορά πέντε ορφανές αδελφές που μεγαλώνουν σε ένα μικρό συντηρητικό τούρκικο χωριό. Το μεγαλύτερο μέρος της γυρίστηκε στην Κασταμονή, μια τούρκικη επαρχία, γεμάτη με πλούσια εδάφη, τιρκουάζ κόλπους και μεσαιωνική αρχιτεκτονική. Η Κασταμονή είναι ιστορική πόλη της Παφλαγονίας στη βορειοδυτική Μικρά Ασία, επί της πλαγιάς όρους σε υψόμετρο 900 περίπου μέτρων. Οι Ρωμαίοι την ονόμαζαν Casta Commeni, ενώ αργότερα αποτέλεσε γενέτειρα βυζαντινών Αυτοκρατόρων. Σήμερα οι Τούρκοι την ονομάζουν Καστάμονου και έχει πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Κατά μία παράδοση από την Κασταμονή προέρχονταν μοναχός ή μοναχοί .που φθάνοντας στο Άγιο Όρος ίδρυσαν τη Μονή Κασταμονίτου. Επίσης από την Κασταμονή καταγόταν και ο Γιοβάν Τσαούς, λαϊκός συνθέτης ρεμπέτικων τραγουδιών.
Κλικ στην Ιεριχώ! Είναι αραβική πόλη κοντά στον Ιορδάνη ποταμό, 8 χλμ. προς Β. της Νεκράς θάλασσας και ανατολικά της Ιερουσαλήμ, στη Δυτική Όχθη των Παλαιστινιακών περιοχών. Έχει καταληφθεί από το Ισραήλ από το 1967. Βρίσκεται αρκετά κάτω από το επίπεδο της θάλασσας (περίπου 260 μέτρα) και είναι το χαμηλότερο σημείο του πλανήτη με μόνιμους κάτοικους. Πιστεύεται επίσης ότι είναι μία από τις παλαιότερες συνεχώς κατοικούμενες πόλεις του κόσμου. Είχε φτάσει σε μεγάλη ακμή μέχρι το 1800 π.Χ. Αρχαιολογικές έρευνες έχουν ανακαλύψει τα κατάλοιπα πάνω από 20 διαδοχικών εγκαταστάσεων στην Ιεριχώ, η πρώτη από τις οποίες είναι 11.000 ετών, σχεδόν στην αρχή του Ολόκαινου. Είναι επίσης η παλαιότερη γνωστή τειχισμένη πόλη. Στην Παλαιά Διαθήκη περιγράφεται ως «Πόλη των Φοινικόδεντρων», ενώ άφθονες πηγές και μέσα και γύρω από την Ιεριχώ την κατέστησαν προσφιλή τόπο για εγκατάσταση ανθρώπων για χιλιάδες χρόνια. Στην ιουδαιοχριστιανική παράδοση είναι γνωστή ως ο τόπος επιστροφής των Ισραηλιτών μετά την φυγή από την Αίγυπτο, οδηγούμενοι από τον Ιησού του Ναυή, διάδοχο του Μωυσή. Η πόλη αναφέρεται πολλές φορές στην Παλαιά Διαθήκη. Σ' αυτήν ο Ζακχαίος φιλοξένησε τον Ιησού Χριστό. Ο Ηρώδης στόλισε Ιεριχώ με ιππόδρομο, θέατρο και έκτισε φρούριο.
Τα "παιδιά των λουλουδιών" χωρίς ρούχα! H παραλία Κόκκινη Άμμος στην Κρήτη είναι ανάμεσα στις έξι κορυφαίες παραλίες για γυμνιστές στον κόσμο, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του ιστότοπου των Fox News, που βασίστηκε σε στοιχεία του Yahoo Travel. "Η απόμερη τοποθεσία αυτής της παραλίας την καθιστά ιδανική για γυμνισμό μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα", επισημαίνει το δημοσίευμα. Πως θα φτάσετε εκεί; Υπάρχουν δύο διαδρομές προς την παραλία ανάλογα με τις δυνατότητες σας . Η πρώτη περιλαμβάνει μια απότομη ανάβαση που ακολουθείται από μια απότομη κάθοδο προς την παραλία. Ξεκινώντας από το κέντρο των Ματάλων, ακολουθήστε τον δρόμο απέναντι από το καφέ «Zafiria» έως ότου τελειώσει ο στρωμένος δρόμος. Κατόπιν συνεχίστε κατά μήκος της διαδρομής έως επάνω στην κορυφή του οροπεδίου. Ο περίπατος είναι πολύ ευχάριστος καθώς υπάρχουν μερικές καλές πανοραμικές όψεις του κόλπου των Ματάλων. Η δεύτερη διαδρομή χαρακτηρίζεται σαφώς πιο βατή. Συνεχίστε για το κέντρο της πόλης έως ότου φθάσετε στο Cafe Bar «Marinero». Ανεβείτε αριστερά το ανηφορικό μονοπάτι έως ότου φτάσετε στο καφέ «George» και «Mythos». Συνεχίστε παίρνοντας το μονοπάτι ξανά αριστερά προς το παλιό κτίσμα. Η πορεία του θα σας οδηγήσει πέρα από το λόφο κατευθείαν στην παραλία. Η παραλία της Κόκκινης άμμου ήταν στο παρελθόν η μόνη επίσημη Ελληνική παραλία που συμπεριλήφθηκε «στις παγκόσμιες καλύτερες παραλίες γυμνιστών» από το τηλεοπτικό κανάλι “Sky Travel”.
Οκινάουα, Ιαπωνία! Αυτό το σύμπλεγμα νησιών έχει έναν από τους υψηλότερους πληθυσμούς ατόμων ηλικίας άνω των 100 ετών και ένα μέρος του μυστικού της μακροζωίας τους λέγεται ότι κρύβεται στην διατροφή. "Φαγητό της μακροζωίας" είναι το γκόγια, το τόφου και το χοιρινό κρέας, που δεν λείπει από το καθημερινό μενού στο χωριό Όγκιμι, με την υψηλή πληθυσμιακή σύνθεση αιωνόβιων. Μοιάζοντας με μικρό πεπόνι, το γκόγια είναι η πιο δημοφιλής τροφή, ενώ αντίθετα με άλλες περιοχές της Ιαπωνίας, το σούσι και το σασίμι σπάνια σερβίρονται εδώ.
Αυστρία, κλικ στο Ίνσμπρουκ, πρωτεύουσα του Τιρόλο! Ανεβήκαμε στις Άλπεις, σε υψόμετρο 580 μ., κοντά στα ιταλικά σύνορα. Εδώ διέπρεψε η επιφανής δυναστεία των Αψβούργων τον 15ο αι., αλλά εμείς δεν φτάσαμε για μάθημα ιστορίας. Ακολουθήσαμε σκιέρ από όλο τον κόσμο για σλάλομ σε 5 πολύ καλά οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα, όπως το πολύ γνωστό Seefeld, το Nordkette και το Igl, που απέχουν μισή περίπου ώρα από το Ίνσμπρουκ.
Kρουαζιέρα στην Αλάσκα! Πρόκειται για ένα ταξίδι το οποίο προσφέρει μία υποβλητική θέα άγριων και ρομαντικών τοπίων με ποικίλες περιοχές βλάστησης από υγρά παράκτια δάση που φθάνουν μέχρι τους μεγαλειώδεις παγετώνες Glacier Bay και Sawyes Glacier. Μια συναρπαστική εξερεύνηση στις ακτές της εσχατίας της Βόρειας Αμερικής σε ένα κόσμο γεμάτο φιορδ, μεγαλόπτερες φάλαινες και αρχαίους παγετώνες. Από το Glacier Bay National Park το οποίο απέχει 85 χιλιόμετρα από το Τζουνόου τεράστιοι παγετώνες διατρέχουν την κοιλάδα και γλιστρούν προς την θάλασσα. Στον πελώριο ορμό της Αλάσκας εκβάλλουν 16 παγετώνες απίστευτης ομορφιάς. Το πλοίο γλυστρά απαλά δίπλα σε βουνά που ορθώνονται 4.500 μέτρα πάνω από την θάλασσα, στην οποία οι χιονοσκεπείς κορυφές τους καθρεπτίζονται στα ακίνητα νερά της.
Ένας προορισμός που όσο δύσκολα κανείς πηγαίνει, τόσο δύσκολα τον ξεχνά! Η φωτογραφία με την εκκλησία στο βάθος, είναι από την πόλη Villa Las Estrellas, στο Νότιο Σέτλαντ, κάπου στην Ανταρκτική. Ο ιερέας της εκκλησίας λέει χαρακτηριστικά: «Η εκκλησία μόνο με την παρουσία της εδώ λέει πολλά! Για κάθε πιστό, όχι μόνο για τους Ρώσους αλλά κυρίως για τους ξένους, η εμφάνιση μιας εκκλησίας στο… πουθενά δηλώνει απερίφραστα την παρουσία του Θεού στην Ανταρκτική ή ακόμη καλύτερα θα έλεγα… ο Θεός είναι παντού!». Η πόλη Villa Las Estrellas ανηκει στη Χιλιανή Ανταρκτική και βρίσκεται 1.250 χιλιόμετρα νότια της Punta Arenas (990 χιλιόμετρα από το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Χιλής), στα στενά του Μαγγελάνου. Αυτός ο οικολογικός θησαυρός εκτιμάται από αρκετούς επιστήμονες, εξερευνητές και ανήσυχους ταξιδιώτες που φτάνουν στην άκρη της γης μέσω οργανωμένων εκδρομών που γίνονται με πλοία (15νθήμερες κρουαζιέρες) και αεροπλάνα.
Είναι η νοτιότερη και η λιγότερη αραιοκατοικημένη περιοχή της Χιλής. Στο Villa Las Estrellas, στην Ανταρκτική, οι θερμοκρασίες είναι ακραίες και φτάνουν πολλούς βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν. Το πάχος των πάγων ξεπερνά τα τέσσερα χιλιόμετρα σε μερικά σημεία, φτάνοντας μέχρι τον εξωτερικό φλοιό της γης, ενώ η ηλικία των πάγων αριθμεί μόλις… μερικά εκατομμύρια χρόνια ζωής! Η καθημερινότητα των150 κατοίκων είναι πιο υποφερτή κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο τους (που διαθέτει τρεις υπολογιστές και πρόσβαση στο διαδίκτυο), υπάρχει νοσοκομείο, τράπεζα, σούπερ μάρκετ, εκκλησία, δημόσια βιβλιοθήκη, δημόσιο τηλέφωνο, ακόμη ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός. Το τοπικό ταχυδρομείο είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες και τους λάτρεις του φιλοτελισμού, που ταξιδεύουν σε αυτή την πόλη μόνο και μόνο για να στείλουν καρτ-ποστάλ και γράμματα με τη σφραγίδα της Ανταρκτικής. Στη Villa Las Estrellas υπάρχει κι ένας μικρός ξενώνας χωρητικότητας 20 ατόμων, καθώς κι ένα κατάστημα με σουβενίρ.
Νορβηγία! Tο Olden είναι ένα γραφικό χωριό με περίπου 500 κατοίκους, σε ένα από τα μακρύτερα και πιο όμορφα φιόρδ της χώρας. Τοπίο - όνειρο ανάμεσα σε βουνά, καταρράκτες και καταγάλανες παγωμένες λίμνες, δικαιολογημένα αποτελεί δημοφιλή στάση των εκδρομέων, λόγω του ότι βρίσκεται κοντά στο εντυπωσιακό Εθνικό Πάρκο Jostedalsbreen.
Το "Σπίτι της Παναγίας", στην Έφεσο! Βρέθηκε το 1892 στην κορυφή του όρους Αλαντάγ, 6 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου και λέγεται ότι η Αγία Παρθένος παρέμεινε εδώ έως το τέλος της ζωής της (60 ή 70 μ.Χ.). Εκ μέρους του Βατικανού ανακηρύχθηκε τόπος προσκυνήματος. Το έχουν επισκεφτεί τρεις Πάπες: 26 Ιουλίου 1967 ο Πάπας Παύλος VI . 30 Νοεμβρίου 1979 ο Ιωάννης Παύλος ΙΙ . 29 Νοεμβρίου 2006 ο Πάπας Βενεδικτος XVI. Oι Μουσουλμάνοι την αποκαλούν «Μεριέμ Μαρία», δηλαδή Μητέρα Μαρία.
Στη φωτογραφία: Το σπήλαιο της Αλιστράτης, περίπου έξι χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ομώνυμης κωμόπολης, στη θέση «Πετρωτό». Απέχει περίπου 50 χλμ. από την πόλη των Σερρών, 25 χλμ. από τη Δράμα και 55 χλμ. από την Καβάλα. Η δημιουργία του σπηλαίου ξεκίνησε πριν δύο εκατομμύρια χρόνια. Το συνολικό μήκος και εμβαδόν υπολογίζεται σε περίπου 3.000 μέτρα και 25.000 τετραγωνικά μέτρα αντίστοιχα. Το δάπεδο του σπηλαίου είναι σχεδόν οριζόντιο με μικρές κλίσεις. Οι χώροι του είναι σε γενικές γραμμές μεγάλοι με πλάτη και ύψη που κυμαίνονται από 5 μέτρα έως 25 μέτρα και από 5 μέτρα έως 30 μέτρα αντίστοιχα. Η θερμοκρασία του σπηλαίου κυμαίνεται στους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ η υγρασία στο 70-75%. Περπατώντας στα αξιοποιημένα τμήματα του σπηλαίου, ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τεράστιους σταλακτίτες, αρκετοί κατάλευκοι σε μορφή παραπετάσματος στα τοιχώματα της στοάς. Σε ορισμένα σημεία, από την οροφή κρέμονται τεράστιοι σταλακτίτες, μήκους μεγαλύτερου των 15 μέτρων. Δεν αναπτύσσονται μόνο προς τα κάτω (με τις σταγόνες να ακολουθούν το νόμο της βαρύτητας), αλλά προς πολλές κατευθύνσεις (άνω, κάτω, πλάγια), λόγω των ρευμάτων του αέρα, που αλλάζει την κατεύθυνση της σταγονορροής. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από διπλές ή ροπαλοειδείς ή πεπλατυσμένες ή διακλαδιζόμενες μορφές σταλακτιτών με το όνομα ελικτίτες. Σε μικρή απόσταση από το σπήλαιο ( μπορείτε να ακολουθήσετε και το μονοπάτι ) βρίσκεται το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη με τη φοβερή βλάστηση. Στις βραχώδεις όχθες του θα δείτε σπήλαια με βραχογραφήματα από τους 6ο-5ο π.Χ. αιώνες, ενώ οι λάτρεις των σπορ μπορείτε να κάνετε canoe kayak και rafting.
Στη Ρώμη, από την Πιάτσα ντε Σπάνια ξεκινάει η περίφηµη Βία Κοντότι µε τα πολυτελέστατα καταστήµατα των ιταλικών και των γαλλικών οίκων µόδας. Πήρε το όνοµά της από τους αγωγούς που µετέφεραν ζεστό νερό στις Θέρµες του Αγρίππα, δίπλα στο Πάνθεον. Σε αυτόν τον δρόµο βρίσκεται και το "Καφέ Γκρέκο", που άνοιξε ένας Έλληνας το 1760. Αγαπηµένο στέκι συγγραφέων και καλλιτεχνών όπως ο Γκαίτε, ο Μπάιρον, ο Λιστ, ο Βάγκνερ, αλλά και ο Καζανόβα, έχει καταφέρει να κρατήσει την ατµόσφαιρα εκείνης της εποχής.
Ένα σπίτι μακριά από το σπίτι σας! Διεθνής βράβευση για το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa στην κατηγορία “Luxury Hotel & Spa” στα Luxury Travel Guide Global Awards 2016 που έγιναν στο Λονδίνο (Ιανουάριος 2016). Το ΄Μικρό Πάπιγκο…1700 ' Ηotel & Spa' αποτελείται από 15 δωμάτια & σουίτες και ένα μοναδικά σχεδιασμένο Spa, ενώ αναπτύσσεται ήπια στον χώρο, σε διάφορα επίπεδα, διεκδικώντας δικαίως τον τίτλο του πιο όμορφου μπαλκονιού στην χαράδρα του Βίκου αλλά και στους οικισμούς μικρό και μεγάλο Παπιγκο. Το Μικρό Πάπιγκο αποτελεί μαζί με το Μεγάλο Πάπιγκο τους δυο συνοικισμούς του Πάπιγκου. Είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο γνωστά Ζαγοροχώρια και βρίσκεται βορειοανατολικά των Ιωαννίνων σε απόσταση 59χλμ. από την πόλη. Χτισμένο σε υψόμετρο 980 μέτρων βρίσκεται σ’ ένα ιδιαίτερα επιβλητικό τοπίο, κάτω από το όρος της Τύμφης. Η παραδοσιακή Ζαγορίσια αρχιτεκτονική, η πλούσια βλάστηση και η απαράμιλλη ομορφιά και συγχρόνως αγριότητα του τοπίου το καθιστούν ιδανικό προορισμό και για τους πιο ταξιδεμένους επισκέπτες. Ο επισκέπτης από τη Θεσσαλονίκη ακολουθεί τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, την οποία και εγκαταλείπει στην έξοδο Ιωάννινα. Με κατεύθυνση προς Ιωάννινα συναντά στα 3 Km την Περιφερειακή των Ιωαννίνων. Στην τελευταία έξοδο από την Περιφερειακή ακολουθεί την κατεύθυνση Κόνιτσας. Στο 39ο χλμ. της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης και μετά από το χωριό Καλπάκι , στρίβει δεξιά με κατεύθυνση Αρίστη-Πάπιγκο. Ο επισκέπτης από την Αθήνα φτάνει στα Ιωάννινα, ακολουθεί την Περιφερειακή Ιωαννίνων και στην τελευταία έξοδο ακολουθεί την κατεύθυνση Κόνιτσας. Στο 39ο χλμ. της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης και μετά από το χωριό Καλπάκι , στρίβει δεξιά με κατεύθυνση Αρίστη – Πάπιγκο.
Norilsk, απομονωμένο, παγωμένο και με μοναδικό πλούτο! Η πόλη Norilsk βρίσκεται στη Σιβηρία, περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου και η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι -10 βαθμοί Κελσίου. Είναι μια πόλη απομονωμένη με μοναδικό πλούτο, αφού έχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα νικελίου, χαλκού και παλλάδιο στη γη και τα ορυχεία της. Λόγω της θέσης του, το Norilsk είναι η βορειότερη πόλη στον κόσμο και έχει ακραίες καιρικές συνθήκες με το θερμόμετρο το χειμώνα να έχει αγγίξει ακόμη και τους -55 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχουν δύο ολόκληροι μήνες πολικής νύχτας, με τους ανθρώπους να ζουν στο απόλυτο σκοτάδι και η πόλη είναι τυλιγμένη στο χιόνι για οκτώ έως εννέα μήνες το χρόνο. Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες στο Norilsk μένουν περίπου 175.000 κάτοικοι. Αυτό που κάνει εντύπωση στον επισκέπτη του Norilsk είναι η ολοκληρωτική απουσία των δέντρων από την πόλη. Ο λόγος; Η υπερβολική ρύπανση του περιβάλλοντος δεν επιτρέπει την ευδοκίμηση δέντρων ή φυτών στην ευρύτερη περιοχή!
H ιστορική πόλη Albi διασχίζεται από τον ποταμό Ταρν και βρίσκεται περίπου 80 χλμ. βορειοανατολικά της Τουλούζης και 676 νότια του Παρισιού. Είναι ιδανική για περπάτημα στους μικρούς και στενούς δρόμους της. Εδώ γεννήθηκε το 1864 ο ζωγράφος Henri de Toulouse-Lautrec και υπάρχει μουσείο που στεγάζει μια μοναδική συλλογή από το έργο του καλλιτέχνη. Σημαντικότερα αξιοθέατα αποτελούν στην παλιά πόλη τα παλαιά κτίρια όπου εξέχουσα θέση κατέχουν αφενός ο καθεδρικός ναός της Αγίας Καικιλίας, που παρουσιάζει μια αρχιτεκτονική ιδιορρυθμία του γοτθικού ρυθμού του οποίου η κατασκευή διήρκεσε 2,5 αιώνες, από το 1277 μέχρι το 1512, όπως και το επισκοπικό μέγαρο (επισκοπικό παλάτι, ή ανάκτορο Μπερμπί), που αποτελεί οχυρή οικοδομή του 14ου αιώνα, το δημαρχιακό μέγαρο και το μέγαρο Ρεϋνές του 16ου αιώνα και αφ ετέρου η περίφημη οκτάψιδη παλαιά λιθόκτιστη γέφυρα, μήκους περίπου 150 μ., που φέρεται να κατασκευάστηκε αρχικά το 1035. Σημαντική επίσης είναι η φήμη του «Λυκείου Λαπερούζ» που εδρεύει σε παλαιό μοναστήρι της πόλης και η σπουδαία πινακοθήκη της.
Η ορεινή Σαφράμπολη (Safranbolu στα τουρκικά) στην περιοχή του Πόντου είναι μια όμορφη και γραφική πόλη. Οι κάτοικοι της ζούσαν πλουσιοπάροχα από τα κέρδη από την καλλιέργεια του "κρόκου" του γνωστού μπαχαρικού σαφράν από το οποίο πήρε και το όνομα της η Σαφράμπολη. Ξακουστά είναι και τα λουκούμια της. Η Σαφράμπολη βρισκόταν στον κυριότερο εμπορικό δρόμο που ένωνε την Ανατολή με τη Δύση, από τον 13ο αιώνα όταν όλα τα καραβάνια που ερχόντουσαν από τα βάθη της Ασίας σταματούσαν εκεί. Ήταν επίσης πασίγνωστο κέντρο αργυροχρυσοχοΐας. Τα κοσμήματα της Σαφράμπολης ήταν διάσημα σε όλα τα Βαλκάνια και την δυτική Ασία. Οι τεχνίτες της δούλευαν πολύ το κοράλλι, κάτι σπάνιο για ορεινή πόλη. Οι έμποροι, όμως, και ναυτικοί κάτοικοί της έφερναν τα κοράλλια τα οποία οι τεχνίτες της πόλης τα μετέτρεπαν σε έργα τέχνης. Από το 1994 η πόλη είναι εγγεγραμμένη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Οι πρόσφυγες από την Σαφράμπολη ίδρυσαν και τη συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται στο δήμο Νέας Ιωνίας. Μέχρι και ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα είχε η συνοικία της Αθήνας που μετείχε και στο πρώτο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας.
Το καλύτερο ξενοδοχείο για οικογένειες στον κόσμο! Το Minos Imperial Luxury Beach Resort & Spa στον Μίλατο, αποτελείται από 350 δωμάτια. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες έχουν δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ιδανικές για ζευγάρια ή οικογένειες, γι αυτό και αναδείχθηκε καλύτερο οικογενειακό ξενοδοχείο στον κόσμο στα World Travel Awards. Το τουριστικό συγκρότημα καλύπτει μια συνολική περιοχή 190.000 τ.μ. που περιβάλλονται από γραφικούς κήπους, καταρράκτες, φοίνικες, ελαιόδεντρα, μια λιμνοθάλασσα και πολυάριθμες πισίνες. Τo Minos Imperial βρίσκεται στον σμαραγδένιο κόλπο του παραδοσιακού ψαροχωριού Μίλατος, το οποίο απέχει 45 χιλ. από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στην καρδιά της Ανατολικής Κρήτης και 20 λεπτά από τον Άγιο Νικόλαο.
Το Intercontinental Davos είναι το νεότερο πολυτελές ξενοδοχείο (άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2013), απέχει 5 λεπτά από το κέντρο της πόλης και μόλις 1 λεπτό από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Προσφέρει εσωτερική και εξωτερική πισίνα, καθώς επίσης κέντρο σπα. Ήταν το μέρος που συγκέντρωσε την παγκόσμια ελίτ, κατά το περυσινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Το ξενοδοχείο είχε πληρότητα 100%, γεμίζοντας και τα 216 δωμάτιά του. Έξι μήνες μετά, η εταιρία διαχείρισης του ξενοδοχείου πτώχευσε. Το 5άστερο ξενοδοχείο απέχει 3χλμ. από ένα λιφτ του σκι, ενώ παρέχει στους πελάτες του δωρεάν χώρο αποθήκευσης εξοπλισμού σκι, σχολή εκμάθησης σκι και εκδοτήριο καρτών σκι.
Χουργκάντα: Ερυθρά Θάλασσα. Ο μαγευτικός υδάτινος κόσμος που χωρίζει την Αίγυπτο από τη Σαουδική Αραβία. Η θάλασσα της Χουργκάντα είναι γεμάτη χρώματα. Χρώματα που αλλάζουν, ώρα με την ώρα. Εξήντα λεπτά από το Κάιρο με το αεροπλάνο και τέσσερις ώρες οδικώς από το Λούξορ (μέσα από μια ενδιαφέρουσα διαδρομή στην έρημο, αλλά και σε καταπράσινες οάσεις στις όχθες του Νείλου), η Χουργκάντα είναι από τα δυνατά χαρτιά του Αιγυπτιακού τουρισμού. Το in σημείο για να κολυμπήσετε ή να περάσετε μια ξένοιαστη μέρα είναι το νησί Γκιφτούν. Ένα παρθένο νησί με κάτασπρη αμμουδιά σαν πούδρα και διάφανη τιρκουάζ θάλασσα. Στην έρημο επίσης διοργανώνονται πολλές δραστηριότητες, η πιο φημισμένη όμως είναι η βόλτα με υποβρύχιο στους υφάλους της Ερυθράς Θάλασσας.
To ήξερες; Πάνω από χίλιους περιστεριώνες υπάρχουν στην Τήνο. Είναι περίτεχνες φωλιές περιστεριών πάνω σε λιθόχτιστα οικοδομήματα στα οποία το κάτω πάτωμα είναι αποθήκη- του 18ου και 19ου αιώνα. Φτάνουν σε ύψος τα 7-8 μέτρα και χρησιμοποιούνται από την εποχή της Βενετοκρατίας. Συγκρότημα σπουδαίων, περιστεριώνων υπάρχει στον Ταραμπάδο, ενώ αρκετούς ακόμη μπορεί να βρεί κανείς συγκεντρωμένους στο Λιβάδι Κώμης – Καλλονής και στην περιοχή Στενής Φαλλατάδου. http://www.enlefkotv.com/article.php?id_art=96
Παρέα με τους "Γαλάζιους Πολεμιστές"! Οι Τουαρέγκ είναι ένας Βερβερικός νομαδικός, κτηνοτροφικός λαός της κεντρικής και νότιας Σαχάρας, που ζει και σε τμήμα του Σαχέλ στη δυτική Αφρική. Η ονομασία "Τουαρέγκ" είναι αραβική και προφανώς σημαίνει "περιπλανώμενος". Ο πληθυσμός τους φτάνει περίπου το 1.200.000 σε όλη την περιοχή εξάπλωσης τους, που περιλαμβάνει τα κράτη: Νίγηρας, Μάλι, Μπουρκίνα, Φάσο, Αλγερία και Λιβύη. Στους Τουαρέγκ ο κανόνας κάλυψης του προσώπου, που επιβάλλει το Ισλάμ, αντιστρέφεται. Οι άντρες καλύπτουν τα πρόσωπά τους, φορώντας τα παραδοσιακά τουρμπάνια (ονομάζονται tagelmust), αφήνοντας μόνο την περιοχή των ματιών ακάλυπτη, σε αντίθεση με τις γυναίκες που δεν το καλύπτουν. Ονομάζονται και "μπλε άνθρωποι", γιατί με τα χρόνια το δέρμα τους αρχίζει να βάφεται, από τα ενδύματα που φοράνε (ονομάζονται Alasho), τα οποία είναι βαμμένα με το χαρακτηριστικό λουλακί χρώμα.
Δεν είναι ιδιαίτερα μόνο τα σπίτια στη Νορβηγία, όπου κατά πάγια τακτική των Βίκινγκς, οι στέγες των σπιτιών τους καλύπτονται με χώμα και σε πολλά από αυτά φυτρώνουν διάφορα φυτά ακόμα και δέντρα. Μια από τις πιο ιδιαίτερες και χαρακτηριστικές εκκλησίες είναι η πεντάκλιτη Famous Borgund, ξύλινη εκκλησία στο χωριό Borgund, που κατασκευάστηκε γύρω στο 1180.
Το ήξερες ότι ο τρόπος που κοιμάσαι σε γερνάει;. Το να κοιμάσαι μπρούμυτα με το πρόσωπό σου να πιέζεται πάνω στο μαξιλάρι είναι η χειρότερη στάση. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο μέσος άνθρωπος περνάει το 60% του ύπνου του σε πλάγια θέση. Ε, λοιπόν, αυτού του είδους η στάση δημιουργεί κάθετες ρυτίδες κυρίως στα μάγουλα και στο πηγούνι. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τις ρυτίδες ύπνου είναι να κοιμάσαι ανάσκελα. Και για να απολαμβάνεις να κοιμάσαι ανάσκελα πρέπει να επενδύσεις και σε ένα σωστό μαξιλάρι, σατέν ή μεταξωτό, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη τριβή.
Το ξενοδοχείο Westin Denver International Airport. Καθένα από τα 519 δωμάτια του, συμπεριλαμβανομένων 35 σουιτών, προσφέρει την απόλυτη άνεση και την τεχνολογία, καθώς και παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή με εκπληκτική θέα από τα Βραχώδη Όρη ή μαγευτικό τοπίο του Κολοράντο.
Το Λονδίνο όπως φαίνεται από το Corinthia Hotel... Το 5άστερο ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια από τις πιο αριστοκρατικές περιοχές του Λονδίνου, λίγα λεπτά από την πλατεία Τραφάλγκαρ και το Γουάιτχολ. Διαθέτει εξαιρετικά εστιατόρια, 2 μπαρ, ανθοπωλείο και το μεγαλύτερο σπα της πόλης. Η περιοχή είναι ιδανική για αγορές, με πολλά επώνυμα καταστήματα κοντά: Apple, H&M, Chanel, Burberry.
Φωτογραφία από την Αγία Ευφημία, από τα πιο όμορφα παραλιακά χωριά της Κεφαλονιάς, 18 km από το Φισκάρδο, απέναντι από την Ιθάκη. Αγια-Θυμιά τη λένε οι ντόπιοι, έχει άνετους δρόμους και πολλές τουριστικές ανέσεις. Ό, τι ζητάς στις διακοπές σου, απλόχερα η περιοχή το προσφέρει. Το άσπρο εκκλησάκι της Αγίας Ευφημίας στο λιμάνι, έδωσε το όνομά του στην κωμόπολη. Στις 11 Ιουλίου κάθε καλοκαίρι, την ημέρα της γιορτής αλλά και την παραμονή γίνεται στην Αγία Ευφημία μεγάλο πανηγύρι με προσκυνητές και επισκέπτες από όλη την Κεφαλονιά. Απέχει 9 χλμ. από τη Σάμη και 34 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι.
Όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς και ψάχνετε για οικονομικό εισιτήριο, επιλέξτε πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό. Προτού κλείσετε τα εισιτήρια, δείτε τις επιλογές σας και θα διαπιστώσετε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πτήσεις αυτές κοστίζουν λιγότερο. Φυσικά, χάνετε χρόνο, αλλά κερδίζετε σε χρήματα !
Το πλωτό Resort του 21ου αιώνα! Το καινοτόμο North Star προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για φωτογραφίες βλέποντας τη θάλασσα από ψηλά! Αυτό το κρουαζιερόπλοιο, είναι ένα θαύμα της μηχανικής, που μεταφέρει τους επισκέπτες -κυριολεκτικά- σε νέα επίπεδα μέσα σε ένα γυάλινο κόσμημα σε σχήμα κάψουλας, σε ένα θεαματικό ταξίδι 300 πόδια πάνω από τον ωκεανό και πάνω από τις πλευρές του πλοίου με θέα 360 μοιρών. Πληροφορίες - κρατήσεις στον ταξιδιωτικό οργανισμό Navigator Travel & Tourist Services, αποκλειστικό αντιπρόσωπο σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Σλοβακία και ΠΓΔΜ των εταιρειών Royal Caribbean International, Celebrity Cruises και Azamara Club Cruises και στρατηγικό συνεργάτη των Oceania Cruises, Silversea Cruises, Paul Gauguin Cruises, Lueftner Cruises, A-Rosa Cruises, Compagnie Du Ponant, Cruceros Australis,Oceanwide Expeditions, Sea Cloud Cruises, Sea Dream Yacht Club, Variety Cruises, Viking Cruises, Volga Dream Cruises. Τηλ. 210-36.09.801, www.navigator.gr
Πως να εξοικονομείτε χρήματα στα αεροπορικά ταξίδια: Τα διάφορα ταξιδιωτικά site σας επιτρέπουν αν ελέγξετε τιμές σε βάθος χρόνου, οπότε εκμεταλλευτείτε τα και κλείστε τα φθηνότερα εισιτήρια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε τα ταξίδια Χριστούγεννα και Πάσχα. Ψάχνοντας να εντοπίσετε ημέρες και μήνες που τα αεροπορικά θα σας κοστίσουν ακόμη και το 1/3 σε σχέση με τις περιόδους αιχμής. Καλό είναι επίσης να αποφεύγετε τις πτήσεις τα Σαββατοκύριακα και να προτιμήσετε καθημερινές ημέρες αναχώρησης και επιστροφής.
Tο υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο Anthem of the Seas (Ύμνος των Θαλασσών) προκαλεί δέος! Με 2.090 καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν 4.180 τουρίστες, το κρουαζιερόπλοιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και θα «βαπτιστεί» επίσημα σε ειδική εκδήλωση στις 20 Απριλίου. Στα 16 καταστρώματά του, μπορεί να βρει κανείς από πίστα με συγκρουόμενα μέχρι θέατρο και… τσίρκο. Εν κατακλείδι: To Anthem of the Seas είναι σχεδιασμένο να προσφέρει όσα ονειρεύεται ένας ταξιδιώτης σε μία κρουαζιέρα.
« προηγούμενες 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 επόμενες »