ΕΝ ΛΕΥΚΩ στα Social Media

ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 

ΕΛΛΑΔΑ \ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ατέλειωτη γιορτή στη Θεσσαλονίκη
02-09-2011 • 12:54

Φτωχομάνα για κάποιους, αριστοκράτισσα για άλλους, Γαλλίδα για μερικούς και Οθωμανή για ορισμένους είναι μια πόλη στην οποία δύσκολα μπορείς ν΄ αντισταθείς στη γοητεία της.

Διαβάστε περισσότερα

Κερκίνη, το θαύμα της φύσης
31-12-2011 • 10:25

Στην Κερκίνη αναπαράγεται ο μεγαλύτερος αριθμός από κορμοράνους και χουλιαρομύτες στην Ελλάδα, καθώς και δύο είδη γλαρονιών, το μουστακογλάρονο και το μαυρογλάρονο. Πάνω από τη λίμνη περνά μία από τις αρχαιότερες μεταναστευτικές οδούς των πουλιών.

Διαβάστε περισσότερα

Απόδραση στο Κιλκίς και τη Δοϊράνη
23-10-2013 • 17:19

Θα ήταν αδιανόητο να πάτε στο Κιλκίς και να μη επισκεφθείτε την λίμνη Δοϊράνη. Η λίμνη αποτελεί φυσικό σύνορο με την ΠΓΔΜ, καθώς το 1/3 της ανήκει στην Ελλάδα και το υπόλοιπο στην ΠΓΔΜ. Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημη όσο η γειτονική Κερκίνη, όμως στις όχθες της θα ανακαλύψεις σιωπηλά χωριά, πανάρχαια δάση, γοητευτικά καρποσταλικά τοπία.

Διαβάστε περισσότερα

Κλικ στην Κοζάνη
25-11-2013 • 16:39

Φθάνοντας, θα κάνετε βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο και θα πιείτε τον καφέ σας σε μαγαζιά γεμάτα κόσμο – σ' αυτό βοηθά και η φοιτητική κοινότητα της πόλης καθότι είναι η έδρα δυο πολυτεχνικών τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η πόλης της Κοζάνης ένας τόπος με ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε περισσότερα

Το σπήλαιο Αλιστράτης
08-02-2014 • 16:56

Περπατώντας στα αξιοποιημένα τμήματα του σπηλαίου, ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τεράστιους σταλακτίτες, αρκετοί από αυτούς είναι κατάλευκοι. Σε ορισμένα σημεία, από την οροφή κρέμονται τεράστιοι σταλακτίτες, μήκους μεγαλύτερου των 15 μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα

Δράμα, ο παράδεισος του εναλλακτικού τουρισμού
17-10-2014 • 09:31

Στη Δράμα η περιοχή του Νευροκοπίου ενδείκνυνται για ακριτικές διαδρομές, ενώ η βόλτα στο καταπράσινο Παρανέστι είναι εξαιρετική, ειδικά στη λίμνη του Νέστου στο φράγμα της Πλατανόβρυσης. Επιπλέον, στο βορειοανατολικό άκρο του Νομού, υπάρχει το μοναδικό παρθένο δάσος της Ελλάδας, του Φρακτού (Ζαγκραντένια ). Όσο για την ομώνυμη πρωτεύουσα, είναι μια όμορφη πόλη, πλούσια σε αξιοθέατα, πολιτιστικά δρώμενα και φυσικό περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα

Καστοριά, η αρχόντισσα της λίμνης
11-11-2014 • 11:08

Η Καστοριά, η γραφικότερη πόλη της Μακεδονίας, διαθέτει ιδιαίτερη μορφολογία και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι μια πόλη σύγχρονη, που κρατά την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του περιβάλλοντος και της ιστορίας της, με παλιές γειτονιές, στενά δρομάκια, επιβλητικά μέγαρα, πολλά μουσεία και 74 βυζαντινές εκκλησίες. Η περιήγηση στα αξιοθέατά της γίνεται εύκολα με αυτοκίνητο, με ποδήλατο ή και με τα πόδια.

Διαβάστε περισσότερα