ΑΣΙΑ

H ελληνική Ζεύγμα κάτω από τα νερά του Ευφράτη
09-01-2011 • 21:22

Μέχρι και το Μεσαίωνα η Ζεύγμα ήταν εύπορη και πολλοί αρχαιολόγοι τη συνέκριναν με την Πομπηία. Στην ακμή της έφτανε τους 25.000 κατοίκους. Η στρατηγική της θέση κοντά στον Ευφράτη ήταν η κύρια πηγή ανάπτυξής της. Ιδρυτής της υπήρξε ο Σέλευκος Α΄ ο Νικάτορας., ένας από τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Διαβάστε περισσότερα

H Υεμένη της μαστούρας και του καλάσνικοφ
06-02-2011 • 22:21

Η Βίβλος και το Κοράνι μιλάνε για μια χώρα ονειρεμένη, το βασίλειο της βασίλισσας του Σαβά, των Κατσαμπάν, Χιμιάρ και Χαντραμούτ. Τον 1ο αι. π.Χ. ένας Έλληνας την ονόμασε «Ευδαίμονα Αραβία», όταν αντίκρισε τις πράσινες κοιλάδες της και το φυσικό της πλούτο. Από τότε αμέτρητοι εξερευνητές και κυνηγοί του ονείρου έφτασαν εδώ, ενώ παραμύθια από τις «Χίλιες και μία νύχτες» μπερδεύουν το μύθο με την πραγματικότητα, τυλίγοντας την Υεμένη με ένα γοητευτικό πέπλο μυστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Πριγκηπόννησα χωρίς πρίγκηπες
12-07-2011 • 17:27

Αν πάτε στην Κωνσταντινούπολη και χρειαστεί να κάνετε μια εκδρομή εκτός πόλης η πρώτη επιλογή σας πρέπει να είναι τα Πριγκιπόνησα (Κizil Adalar). Σε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά φθάνετε στη Χάλκη κι από εκεί στην Πρίγκηπο σε ένα τέταρτο.

Διαβάστε περισσότερα

Bodrum, σημαία τουριστικής ευμάρειας
24-07-2011 • 09:53

Η Αλικαρνασσός είναι η αγαπημένη των Τούρκων. Κάτι σαν προσκύνημα, σαν Διονυσιακό τάμα. Είναι με λίγα λόγια η σημαία της τουριστικής τους ευμάρειας. Βρίσκεται 10 ναυτικά μίλια απέναντι από την Κω και έχει έντονα κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Είναι τέτοια η ανάπτυξη στην περιοχή, που λίγα πλέον θυμίζουν εικόνες Ανατολής.

Διαβάστε περισσότερα

Αραράτ, το βουνό του Νώε
09-09-2011 • 06:38

Στην έως πρότινος απαγορευμένη ζώνη της Aνατολικής Tουρκίας, το όρος Aραράτ, το οποίο συνορεύει με την πιο «καυτή» περιοχή του πλανήτη, το Iράκ, πραγματοποίησαν εξόρμηση τα μέλη του Aθηναϊκού Oρειβατικού Συλλόγου. Το εγχείρημα των 17 ορειβατών, στο ψηλότερο όρος της Τουρκίας, κράτησε οκτώ ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα

Νιώθεις την αίσθηση του θανάτου με το που φθάνεις στο Ριάντ
14-10-2011 • 07:26

Το ταξίδι στη Σαουδική Αραβία δεν είναι από τα εύκολα. Ανέκαθεν οι έλεγχοι, σε ντόπιους και επισκέπτες, παντού ήταν εξονυχιστικοί και οι μετακινήσεις σχετικά δύσκολες. Τα πράγματα αλλάζουν αν πεις τη μαγική λέξη «Γιουνάν» και δείξεις το Ελληνικό Διαβατήριο. Σε κλάσματα δευτερολέπτου η εξυπηρέτηση γίνεται υποδειγματική. Πάντως αξίζει η όποια ταλαιπωρία γι αυτό το ταξίδι γνώσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Αμπού Ντάμπι, η πόλη της υπερβολής
11-12-2011 • 11:36

Η πόλη προσφέρει εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας για συνέδρια σε χώρους που βρίσκονται σε μια ώρα πτήσης από οπουδήποτε στον Περσικό Κόλπο, καθιστώντας τη το τέλειο περιφερειακό εμπορικό κέντρο. Είναι η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από το 1793...

Διαβάστε περισσότερα

Καππαδοκία, η γη των θρύλων
11-01-2012 • 13:27

Οι βράχοι στις δυο πλευρές του δρόμου, σεληνιακά και σουρεαλιστικά τοπία, θυμίζουν έργο του Άντονυ Γκαουντί. Μοιάζουν με δόντια, σφήνες και πριόνια, ψηλόλιγνα, φευγάτα. Αλλού σε αποχρώσεις του ροζ κι αλλού κάτασπροι καλυμμένοι μ ένα καφετί πέτρινο σκουφί. Είναι ν’ απορεί κανείς ποια αόρατη δύναμη τις κρατάει σε τέτοια ευάλωτη ισορροπία, αιώνες τώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Σιγκαπούρη, η χώρα πρότυπο
01-02-2012 • 07:15

Η μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη έχει καταστήσει τη Σιγκαπούρη σε μια από τις "4 τίγρεις" της Ασίας (μαζί με το Χογκ Κογκ, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν), με υπερανεπτυγμένες τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το εμπόριο, τις επικοινωνίες, τον βιομηχανικό τομέα, τις μεταφορές και ανερχόμενη δύναμη τον τουρισμό που προσελκύει 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

Φλας στο Κιργιστάν
06-06-2012 • 17:14

Δεν είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες για τον ταξιδιώτη. Όσο για τον τουρισμό, είναι ακόμα σε εμβρυικό στάδιο, ενώ οι τιμές στα ξενοδοχεία και στην αγορά θεωρούνται πολύ φθηνές για όλους τους Ευρωπαίους. Πολλές σιδηροδρομικές γραμμές είναι από την εποχή του Σοβιετικού καθεστώτος και στα σύνορα θα χρειαστεί να εξαντλήσετε όλη την υπομονή σας στους τελωνειακούς ελέγχους.

Διαβάστε περισσότερα

Ουζμπεκιστάν, στα βήματα του Τζέκινς Χαν (video)
09-06-2012 • 10:32

Ταξίδι στα βήματα του Τζέκινς Χαν και του Ταμερλάνου, σε μία χώρα όπου η λέξη "τουρισμός" είναι άγνωστη έννοια. Όμως αξίζει τον κόπο, γιατί βλέπεις πόλεις μυθικές, πανάρχαιες, χτισμένες στην καρδιά της μεγαλύτερης ηπείρου. 20λεπτο video με την κάμερα του enlefkotv.

Διαβάστε περισσότερα

Στη Ντάτσα και το Άκγιακα (video)
24-06-2012 • 18:43

Πολυτελείς μαρίνες που αποτελούν πυλώνες της τουριστικής υποδομής, υποδειγματική καθαριότητα, χλιδάτα ξενοδοχεία, πολλά αξιοθέατα, πλούσιες δραστηριότητες, οργανωμένες παραλίες, διατήρηση των παραδόσεων και άνθρωποι ευγενικοί.

Διαβάστε περισσότερα

Στη δοξασμένη Πέργαμο (video)
20-07-2012 • 10:37

Η Πέργαμος, όταν η Αθήνα έχασε την ακμή της, υπήρξε μαζί με την Αλεξάνδρεια το κέντρο του ελληνικού πολιτισμού, κυρίως τον 2ο π.Χ. αι. Η ιστορία της πόλης αρχίζει στις αρχές του 4ου αιώνα π. Χ. και μέχρι την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Διαβάστε περισσότερα

Κλικ στην στην Αδριανούπολη (Edirne)
26-08-2012 • 17:05

Tο Σελιμιγιέ Tζαμί κτίστηκε με εντολή του Σουλτάνου Σελήμ (1569-1575). H ανέγερσή του στάθηκε για τον Σινάν μια μεγάλη πρόκληση, αφού οι χριστιανοί αρχιτέκτονες θεωρούσαν αδύνατο να κατασκευαστεί θόλος μεγαλύτερος από εκείνον της Aγίας Σοφίας. Oταν ο Σινάν ολοκλήρωσε την ανέγερση του τζαμιού, είχε τελικά κατασκευάσει τον μεγαλύτερο θόλο στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Σμύρνη, η πόλη του πόνου και του θρύλου
21-10-2012 • 10:49

«Η Σμύρνη έχει χάσει τον ίσκιο της, όπως τα φαντάσματα…», γράφει ο Σεφέρης. Όσα άφησε το 1922, η φωτιά και το μαχαίρι, σκεπάστηκαν με κολοσσιαία κτίρια. Μπλοκ πολυκατοικιών και συγκροτημάτων κάθε είδους και γούστου. Χύθηκαν εκατομμύρια τόνοι μπετόν, λες και...

Διαβάστε περισσότερα

Τελ Αβίβ, χαρούμενο και εξωστρεφές
26-05-2013 • 10:22

Φιλότεχνο, όμορφο, ολοζώντανο, γεμάτο χρώμα, το Τελ Αβίβ είναι από τις πιο... φιλικές για τους Έλληνες πόλεις. Ενα μόνο θα σας πω: Αρχιτεκτονικά αυτή η πόλη είναι γεμάτη ιδιαιτερότητες. Πάνω απ’ όλα ξεχωρίζει η White City, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO..

Διαβάστε περισσότερα

Λιβίσι, το χωριό - φάντασμα
02-10-2013 • 03:10

To «αλαφροϊσκιωτο» χωριό με σπίτια όρθια, αλλά έρημα, χωρίς ταβάνια. Και μια πλατεία που ακόμα περιμένει να υποδεχθεί όποιον νοσταλγό θέλει να το επισκεφθεί. Το σημερινό του όνομα Καγιάκιοϊ. Είναι η αρχαία Καρμυλησσός. Η παρουσία Ελλήνων χρονολογείται από τη βυζαντινή εποχή.

Διαβάστε περισσότερα

Σακί (Αζερμπαϊτζάν), η πατρίδα του μεταξιού
04-11-2014 • 01:52

Το Σακί για αιώνες αποτελούσε σημείο συνάντησης εμπόρων που ακολουθούσαν το δρόμο του μεταξιού. Σήμερα παραμένει ένα πολύβουο παζάρι που προσελκύει εμπόρους από τα γύρω χωριά. Η φήμη του Σακί ξεπερνάει τα όρια της χώρας. Αιτία, τα μεταξωτά εργόχειρα και τα χειροποίητα ολομέταξα χαλιά, που είναι ξακουστά σε ολόκληρο τον κόσμο και υφαίνονται κατόπιν παραγγελίας.

Διαβάστε περισσότερα

Η Φασηλίδα κρύβει πολλά μυστικά...
29-08-2015 • 16:19

Το ταξίδι στο δρόμο της αρχαίας Λυκίας είναι μια ονειρική διαδρομή, από τις πιο όμορφες στην Τουρκία. Πρόκειται για μια απόδραση που περνά μέσα από μύθους και παραδόσεις για να συναντήσεις το αρχαίο παράλληλα με το σύγχρονο. Η Φασηλίδα (αρχαία Φασηλίς), υπήρξε για πολλούς αιώνες ελληνική πόλη, που ιδρύθηκε από ροδίτες και σημαντικό λιμάνι στη νότιο Μικρά Ασία, απέναντι από την Κύπρο, κοντά στη σημερινή Αττάλεια, από την οποία απέχει 57 χλμ.

Διαβάστε περισσότερα

Φετιγιέ, εξερεύνηση στα παράλια της Τουρκίας
02-10-2015 • 16:34

Ρομαντικός και οικογενειακός τουριστικός προορισμός διαθέτει παραλίες που είναι διάσημες σε όλον τον κόσμο για τα γαλαζοπράσινα νερά τους. Εδώ έρχονται χιλιάδες επισκέπτες κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού, είτε με πολυτελή γιοτ είτε μέσω του αεροδρομίου του Νταλαμάν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το Φετιγιέ είναι τόσο δημοφιλές. Εκτός από τα θέλγητρα που πρoσφέρει απλόχερα η φύση, είναι μια αρχαία πόλη στην οποία μπορείς να δεις διάσημους τάφους, που είναι λαξευμένοι στις βουνοπλαγιές.

Διαβάστε περισσότερα

« προηγούμενα 1 - 2 επόμενα »