Άνοιξε (μετά από τρία χρόνια) το Χιονοδρομικό της Οστρακίνας

 

Άνοιξε και  πάλι μετά από τρία χρόνια διακοπής το Χιονοδρομικό Κέντρο της Οστρακίνας, κοντά στην κορυφή του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1981 μέτρων.
Το χιονοδρομικό, βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Τρίπολη και μόλις 160 από την Αθήνα κι από αυτά μόνο τα 12 χιλιόμετρα είναι επαρχιακό δίκτυο. Για να φτάσει κανείς στην Οστρακίνα, ξεκινώντας από την Τρίπολη, ακολουθεί το δρόμο προς Πύργο ή Πάτρα (Διαδρομή Δ9). Στο 19ο χιλιόμετρο, στον Καρδαρά, η πινακίδα αριστερά ενημερώνει ότι ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή, σε δέκα χιλιόμετρα φτάνεις στο χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας. Συνεχίζοντας, αυτός ο δρόμος οδηγεί στη Βυτίνα μέσα από μια μαγευτική διαδρομή στο όμορφο βουνό του τραγοπόδαρου Αρκαδικού θεού Πάνα.
Στους δύο οικισμούς του χωριού Καρδαράς (παλιό χωριό και νέος οικισμός στον οδικό άξονα Τρίπολης-Πάτρας) λειτουργούν ταβέρνες και εστιατόρια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ορειβατών και χιονοδρόμων.

Το χιονοδρομικό λειτουργεί τα τελευταία 46 χρόνια και διαθέτει τρεις πίστες για μεγάλους και ένα baby lifts.
Στο σαλέ μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα και να εξασφαλίσετε την υποδομή για να κάνετε σκι, ενώ δίπλα λειτουργεί το καταφύγιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε, αφού πρώτα έχετε συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο λειτουργίας του. Είναι χωρητικότητας 26 ατόμων και διαθέτει κουζίνα, δεξαμενή νερού, θερμάστρες πετρελαίου και ξύλων, τζάκι, τουαλέτες εντός, ξενώνα και αίθουσα εντευκτηρίου.
Απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες κι είναι ιδανικό για παιδιά, αφού πρόκειται για ένα ήπιο βουνό με εύκολη πρόσβαση, κοντά στον αυτοκινητόδρομο κι εξαιρετικό για παιχνίδια στο χιόνι κι εκμάθηση σκι. Βεβαίως διαθέτει και δύσκολες διαδρομές και πεδίο με απάτητο χιόνι μέσα στο ελατοδάσος.