ΑΜΕΡΙΚΗ

Η βασανισμένη Αϊτή
13-02-2011 • 16:59

Η βασανισμένη Αϊτή, στην οποία χρωστάμε πολλά εμείς οι Έλληνες, διατηρεί όλα τα θλιβερά ρεκόρ: της μεγαλύτερης παιδικής θνησιμότητας, του χαμηλότερου προσδόκιμου ζωής, του υψηλότερου ποσοστού ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, του μεγαλύτερου ποσοστού αναλφαβητισμού και ανεργίας και...

Διαβάστε περισσότερα

Μανχάταν, ο πνεύμονας της Ν. Υόρκης
24-05-2011 • 10:42

Είναι ένα από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα (boroughs) της Νέας Υόρκης. Παγκόσμιο εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο, διαθέτει πολλά διάσημα μνημεία, τουριστικές ατραξιόν, μουσεία και πανεπιστήμια. Εκεί βρίσκεται επίσης η έδρα των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και του Δήμου της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε περισσότερα

Στις ανεμοδαρμένες Άνδεις
01-09-2011 • 13:51

Μετά από μια πτήση 13 ωρών από την Μαδρίτη, η άφιξη στο αεροδρόμιο της Λίμα μας εισαγάγει σε μια άλλη πραγματικότητα. Οι κάτοικοι είναι ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές όχι υπηρετώντας κάποια τουριστική ατραξιόν όπως γίνεται σε πολλά σημεία του πλανήτη, αλλά βιώνοντας την δική τους αισθητική και πραγματικότητα. 3 ΒΙΝΤΕΟ από το ταξίδι μας.

Διαβάστε περισσότερα

Πάμε Χαβάη
19-01-2012 • 10:23

Οι ντόπιοι, χαμογελαστοί και φιλόξενοι, υποδέχονται με χαρά τα εκατομμύρια τουριστών που καταφθάνουν κάθε χρόνο στη Χαβάη. Είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τους ερωτευμένους για να ζήσουν το ρομαντικό τους όνειρο.

Διαβάστε περισσότερα

Παταγωνία, η άκρη της Γης (video)
01-11-2012 • 10:05

Tαξίδι στην άγρια γη των Ινδιάνων, στη θρυλική γη των τυχοδιωκτών, στην άκρη του κόσμου. Μένει τώρα να τη γνωρίσουμε. Μοιάζει με στοίχημα με αντίπαλο τον εαυτό σου και με μόνο σύμμαχο πάλι τον εαυτό σου.

Διαβάστε περισσότερα

Στο Ρίο ντε Τζανέϊρο, τραγουδάνε και χορεύουν όλο το χρόνο
02-11-2012 • 10:15

Φαντάζει με παράδεισο, όπου οι ηδονές προσφέρονται απλόχερα στην αμμουδιά, στο γρασίδι του Μαρακανά, στα στέκια της σάμπα και στο ξεφάντωμα του διασημότερου Καρναβαλιού. Η άλλη όμως πλευρά του νομίσματος κρύβει εξαθλίωση και αιματηρές συγκρούσεις στις φαβέλες.

Διαβάστε περισσότερα

Μπαχάμες, ο παράδεισος κατοικείται...(video)
02-11-2012 • 16:50

Με πάνω από 1400 παραλίες, με ξενοδοχεία που συγκαταλέγονται στα καλύτερα της υφηλίου και μια τεράστια επιλογή δραστηριοτήτων όπως καταδύσεις (που ενδείκνυνται ακόμα και για αρχάριους) στα πιο ήσυχα νερά του κόσμου, όπου κολυμπάς δίπλα στα ελεύθερα δελφίνια, οι Μπαχάμες δικαίως ανήκουν στους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα

Παταγονία, η άκρη του κόσμου
12-11-2014 • 15:44

Tαξίδι στην άγρια γη των Ινδιάνων, στη θρυλική γη των τυχοδιωκτών, στην άκρη του κόσμου. Μοιάζει με στοίχημα με αντίπαλο τον εαυτό σου και με μόνο σύμμαχο πάλι τον εαυτό σου. Ο λόγος για την Παταγoνία, μια τεράστια περιοχή (6 φορές η Ελλάδα) που καταλαμβάνει το νότιο μέρος της Νοτίου Αμερικής.

Διαβάστε περισσότερα