ΑΦΡΙΚΗ

Η Γαλανόλευκη κυματίζει στην Ακτή του Ελεφαντοστού
05-09-2011 • 16:49

Μπορεί να είναι μακρινοί οι λαοί μας, χωρίς κοινές ρίζες, χωρίς κοινές παραδόσεις. Όμως η πατροπαράδοτη ελληνική αλληλεγγύη και φιλανθρωπία έφερε κοντά δύο κόσμους μακρινούς. Χάρη στην υποστήριξη των Ελλήνων η Γαλανόλευκη κυματίζει στην Ακτή του Ελεφαντοστού...

Διαβάστε περισσότερα

Μοζαμβίκη, ο ορισμός του… «εξωτικού και τροπικού»
28-04-2013 • 18:25

Για δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια -μέχρι το 1992- η όμορφη αυτή χώρα της νοτιοανατολικής Αφρικής υπέφερε στη δίνη ενός θανάσιμου εμφύλιου πολέμου, που χάραξε βαθιές πληγές στις πόλεις, στα χωριά και τους κατοίκους της.

Διαβάστε περισσότερα

Στο Κάϊρο των «Χιλίων Μιναρέδων»
08-09-2013 • 07:14

Κάϊρο, η πόλη των αντιθέσεων, της μαγείας και του μυστηρίου. Οι αραμπάδες και τα λαϊκά καφενεία, απέναντι στις λιμουζίνες και τα αστραφτερά ξενοδοχεία. Η Αίγυπτος είναι ο καθρέφτης του αναβρασμού στον αραβικό κόσμο. Ένας λαός μαθημένος να επιβιώνει στις δυσκολίες, όμως τα όνειρα και οι ελπίδες του είναι μπροστά.

Διαβάστε περισσότερα

Κένυα, σαφάρι και παραγκουπόλεις
01-10-2013 • 04:25

Φτάνοντας στο Ναϊρόμπι θα βρεθείτε σε μια σύγχρονη πόλη, δυο εκατομμυρίων κατοίκων, με γυάλινους ουρανοξύστες, φαρδιές λεωφόρους και πλήθη κόσμου στους δρόμους. Στο εθνικό πάρκο που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη θα βρείτε συγκεντρωμένα πολλά από τα ζώα που ζουν ελεύθερα στις αφρικανικές εκτάσεις και θα πάρετε μια πρώτη γεύση από... σαφάρι.

Διαβάστε περισσότερα

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία! Πλούσια χώρα, φτωχοί κάτοικοι
26-01-2014 • 19:35

Ο πληθυσμός της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας είναι 4,5 εκατομμύρια, μικρότερος από τον αναμενόμενο εξαιτίας της αυξημένης θνησιμότητας λόγω του AIDS, της ελονοσίας και της λέπρας. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το 54% των γεννήσεων είναι υπό ιατρική επίβλεψη.

Διαβάστε περισσότερα

Κλικ στην Ισημερινή Γουϊνέα
08-02-2014 • 17:06

«Είμαστε μία χώρα που έχει αρχίσει από το μηδέν. Πρέπει να αναπτυχθούμε και αυτό γίνεται σταδιακά. Το 35% του κρατικού προϋπολογισμού φέτος προορίζεται για κοινωνικές δαπάνες», δηλώνει ο υπουργός οικονομικών της Ισημερινής Γουινέας. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ισημερινή Γουινέα είναι σήμερα η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αφρική.

Διαβάστε περισσότερα

Tανζανία, άγρια ομορφιά και εκκωφαντική γαλήνη
21-01-2015 • 17:42

Τανζανία, μία από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, που όμως το ένα τρίτο της είναι εθνικά πάρκα. Ένα ταξίδι γεμάτο ενθουσιασμό και μυστήριο, δίπλα σε αγριόχοιρους, αντιλόπες, ρινόκερους, καμηλοπαρδάλεις και λιοντάρια. Η στέπα της Τανζανίας είναι σκληρή και τεράστια όσο η Γαλλία, η Γερμανία και το Βέλγιο μαζί.

Διαβάστε περισσότερα

Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες
14-05-2015 • 18:57

Πριν από το 1970 οι κάτοικοι ζούσαν αποκλειστικά σχεδόν από την αλιεία, τις καρύδες, τα μπαχαρικά και το ζαχαροκάλαμο. Ο τόπος εξορίας του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου Μακάριου έμελλε να μετατραπεί σε παράδεισο και ο τουρισμός εξελίχθηκε σε ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας. 130.000 τουριστικοί επισκέπτες φθάνουν κάθε χρόνο και με το συνάλλαγμα που αφήνουν καθιστούν τις Σεϋχέλλες υπόδειγμα μοντέλου σε σύγκριση με τη φτώχεια που επικρατεί στις απέναντι αφρικανικές ακτές.

Διαβάστε περισσότερα

Μαυρίκιος, check – in στον παράδεισο
14-10-2015 • 11:01

Σε κοσμοπολίτικο θέρετρο άρχισε να εξελίσσεται γύρω στα μέσα του 19ου αι. O Μαρκ Τουέϊν με μια φράση του σημάδεψε στην κυριολεξία το νησί, γράφοντας: «Ο Θεός πρώτα έφτιαξε τον Μαυρίκιο και μετά τον παράδεισο. Και τον έφτιαξε αντιγράφοντας τον Μαυρίκιο». Από τότε η λέξη παράδεισος έγινε συνώνυμο του Μαυρίκιου.

Διαβάστε περισσότερα

Tυνησία, προορισμός σε τιμή "ευκαιρίας"
14-06-2016 • 12:04

Η χώρα αυτή την περίοδο βρίσκεται σε μεταβατική φάση, οπότε πολλά έχουν αλλάξει και πολλά είναι ρευστά. Από μια άποψη, όμως, είναι ευκαιρία. Οι τιμές είναι γενικότερα προσιτές και δεν θα βρείτε μπροστά σας πλήθη. Μπορείτε να γυρίσετε την Τυνησία σε μια εβδομάδα συνδυάζοντας ωραίες διαδρομές με πολλά αξιοθέατα. Γοητευτικές μεδίνες, παζάρια, παραθαλάσσια θέρετρα και αρκετές δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα

« προηγούμενα 1 - 2 επόμενα »